Skaffa PLUS idag! - Bara 599:- i månaden för svartvita bilder i artiklarna   †   Sundsvall -6°C    
Sundsvall -6°C ons 23 jan 2019
1.5k    13   

Ny studie – män har värre förkylningar än kvinnor

INRIKES

Ett gäng forskare på Göteborgs universitet har kommit fram till att män har 10 gånger värre förkylningar än kvinnor. Myten om att män inte har lika ont och klagar mer på sina förkylningar än kvinnor är alltså spräckt.

Som karl har man alla tider fått höra av kärringen att man bara klagar på sin förkylning och att det inte är så farligt. Nu visar en färsk studie att så är inte fallet, tvärtom. Vid förkylning hos mannen är smärtan och krämporna i kroppen upp emot 10 gånger värre än hos kvinno-släktet. Nästan på samma nivå som när en kvinna föder ett barn.

En riktig studie
Forskarna har kommit fram till det här genom att fråga 1000 förkylda män hur ont och jobbigt det faktiskt är att gå runt med den här helvetes-sjukdomen. 9 på en skala av 10 blev svaret. Samma fråga fick 1000 kvinnor där resultatet bara blev 2 av 10. Den här vattentäta studien visar alltså att männen har det jobbigare och ska därför inte bli anklagade för att vara klena!

Styvbjörn Jonsson
Styvbjörn Jonsson
27 augusti 2012

ANNONS
  Kommentarer (13)
 Evelina 29 november 2012

  Är forskarna män som inte själv fött barn tro?

Håkan 30 december 2012

  Evelina, eller är forskarna mammor som aldrig haft en manlig förkylning. De vet ju lika lite om det som vi andra om barnafödande;)

gideåtränarn 10 januari 2013

  En käring som kan va tyst är en bra käring, helst ska dom inte ha tänder heller…..

my 10 april 2013

  Tror snarare att männen svarade 9 utav 10 pga att dem faktiskt är känsligare.. bara för att kvinnorna svarar 2 av 10 är det inte bevisat att män har mer ont/jobbigt. Och som om en förkylning skulle ha samma smärtnivå som att föda ett barn ? Knappast.

Headhunter 10 april 2013

  Tyst nu My, du är kvinna. Du vet inte hur det är att vara man och var förkyld.

Johan 10 april 2013

  Väl talat Headhunter!

Linnea 11 april 2013 Professor Baltazar 27 mars 2015

  Den här undersökningen är bevisligen en bluff. 9 är ju bara 4½ gång mer än 2. Hur skulle det då kunna vara 10 gånger värre? Är forskarna så oseriösa att de skriver 10 gånger i abstracten för att fånga intresset och sen kan de bara strikt vetenskapligt bevisa 4½? Tragiskt. Vart är samhället på väg när man inte ens kan lita på forskarna? Snart kan man väl inte ens lita på journalisterna heller.

Emoticon 15 december 2015

  Ursäkta – men är det ingen som ser att ursprungsversionen av den här nyheten är publicerad 1april?

Kent 31 december 2015

  Värre är värst eller den som har mest när man dör vinner eller? Helt onödig forskning Upplevelsen är alltid personlig.

Micke 1 januari 2016

  Om män upplever förkylningar värre än kvinnor så är ju förkylningarna värre för män, räcker inte det? Den logiken hade garanterat räckt om det gällde kvinnors känslor i vilken fråga som helst.

Arbetsnarkomanen 5 januari 2017

  Skrattretande, kan vara så att kvinnor tåler mer eftersom vi är mer vana vid att få utstå smärta i vardagen. När det var som allra värst för mig kunde jag inte stå upp i mer än 2min utan att falla till marken, dock var det ej för smärtan utan för att benen bara inte kunde. Sen finns det kvinnor som tjatar rätt mycket om värk också, vilka jag stör mig på… ”jag går nog hem, har migrän”, bit ihop och fortsätt arbeta kvinna! Lite förkylningar och migrän ska inte stoppa en ifrån att arbeta. Har vart i skolan med över 39 graders feber och halsfluss, det enda som borde stoppa en är om man har magsjuka för det är inte så trevligt att spy ner sina kolleger.

Benny Bennysson 6 januari 2019

  Att mäns förkylningar är mycket mer smärtfyllt än barnafödande är ingen nyhet, det har varit känt sen hedenhös tid. Påståendet att det inte skulle va så är enbart är enbart oseriöst dravel.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Sundsvallsbladet.se
Fler häpnadsväckande nyheter

Ökade förbud för barn och barnvagnar

LOKALT

Till sommaren kan det bli totalförbjud att ta med barn och barnvagnar runt motionsspår. Yngve Malmstjerna, ordförande i Sidsjö Motionssällskap, har länge yrkat på att begränsa antalet barnvagnar runt Sundsvalls motionsspår, något som snart kan träda i kraft. Yngve säger att de ständigt får in klagomål där motionärer röra sig till sidan av spåren eller […]

Fonus expanderar – lagrar fulöl och smuggelsprit

NÖJE

Nu dör det på tok för lite folk i Sundsvallsområdet. Det har bidragit till att det just nu går väldigt knackigt för stadens begravningsbyråer. En begravningsbyrå som har tagit vara på situationen och tänkt utanför kistan är Fonus. Fonus har expanderat sin verksamhet och hyr nu ut sina oanvända kistor till fifflare som lagringsplats åt […]

Jim, 31, har tappat suget – lämnar nu in gejmingbrickan och musen

LOKALT

”Man börjar bli för gammal. Det finns ingen tid numera”

Terrier gjorde utfall mot sin husse – gned sedan rumpan mot nylagd parkett

NÖJE

”Jag vill inte att fekaliepartiklar ska sätta sig i min parkett”

Carola’s avslöjande överraskar och chockar hela Sverige

NÖJE

”Det här beslutet har växt fram under en längre tid”


ANNONS

Mest lästa