Skaffa PLUS idag! - Bara 599:- i månaden för svartvita bilder i artiklarna   †   Sundsvall -5°C    
Sundsvall -5°C ons 12 dec 2018
1.8k    1   

BVC förväxlade två små bebisar

NÖJE

Det var när den 4 veckor gamla flickan (t.h på bilden) skulle mätas, vägas och vaccineras som läkaren på BVC råkade förväxla barnen och lämnade tillbaka fel unge. Mamman har nu anmält det inträffade till Socialstyrelsen.

Det var när de skulle lämna BVC och åka hem som mamman såg att hon fick fel bebis (t.v på bilden). När hon påpekade detta och frågade om det skulle vara så här insåg läkaren att fel barn hade lämnats tillbaka.

Misstaget berodde sannolikt på att läkaren som förväxlade barnen lider av en ovanlig form av färgblindhet där både vitt och svart projicerar samma färg. Läkaren såg alltså ingen skillnad på de två bebisarna.

Nu skulle barnen ändå få samma vaccin så ingen utsattes för någon fysisk risk. Men mamman skriver i sin anmälan att det bara var ren tur, det hade kunnat bli en fråga om liv och död om hon kom hem med en mörkhyad bebis till sin man.

Styvbjörn Jonsson
Styvbjörn Jonsson
30 september 2011

ANNONS
  Kommentarer (0)
 Martin Dhalin 30 september 2011

    jag förstår precis hur mamman till den ljushyade bebisen känner sig!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Sundsvallsbladet.se
Fler häpnadsväckande nyheter

Kassörska tog ledigt mitt i veckan – helt utan anledning

LOKALT

”Vi förstår ingenting. Hur kan man slösa bort en värdefull semesterdag på det här viset?”

Ola Lindholm i svenska Celebrity Rehab

INRIKES

Igår föll domen mot Ola Lindholm, fd programledare och chefredaktör. Han dömdes mot sitt nekande för ringa narkotikabrott och har nu bekräftat sin medverkan i den svenska versionen av TV-programmet ”Celebrity Rehab”. – Ja, det stämmer bra. Jag har valt att söka hjälp hos Dr. Alban för mitt koks-missbruk. Det här gör jag dels för att bli […]

Carola’s avslöjande överraskar och chockar hela Sverige

NÖJE

”Det här beslutet har växt fram under en längre tid”

Plåster skördar nya dödsoffer – Bamseplåster populärast i Sundsvall

LOKALT

Fentanylplåster har skördat många liv runtom i Sverige den senaste tiden. Nu har turen kommit till Sundsvall men här är det Bamseplåstret som är populärast bland bottenskrapet. – Det är absolut bäst tryck i den sorten och dessutom enklare att få tag i, säger en erfaren plåsterjunkie. Fentanylplåster lindrar smärta hos cancerpatienter. På sistone har […]

Hiphopen tas från förorten

INRIKES

”Hiphopare har för stort inflytande över personer i områden där arbetslösheten är hög.”


ANNONS

Mest lästa