Skaffa PLUS idag! - Bara 599:- i månaden för svartvita bilder i artiklarna   †   Sundsvall -1°C    
Sundsvall -1°C lör 23 feb 2019
2k    1   

BVC förväxlade två små bebisar

Det var när den 4 veckor gamla flickan (t.h på bilden) skulle mätas, vägas och vaccineras som läkaren på BVC råkade förväxla barnen och lämnade tillbaka fel unge. Mamman har nu anmält det inträffade till Socialstyrelsen.

Det var när de skulle lämna BVC och åka hem som mamman såg att hon fick fel bebis (t.v på bilden). När hon påpekade detta och frågade om det skulle vara så här insåg läkaren att fel barn hade lämnats tillbaka.

Misstaget berodde sannolikt på att läkaren som förväxlade barnen lider av en ovanlig form av färgblindhet där både vitt och svart projicerar samma färg. Läkaren såg alltså ingen skillnad på de två bebisarna.

Nu skulle barnen ändå få samma vaccin så ingen utsattes för någon fysisk risk. Men mamman skriver i sin anmälan att det bara var ren tur, det hade kunnat bli en fråga om liv och död om hon kom hem med en mörkhyad bebis till sin man.

Styvbjörn Jonsson
Styvbjörn Jonsson
30 september 2011

ANNONS
  Kommentarer (0)
 Martin Dhalin 30 september 2011

    jag förstår precis hur mamman till den ljushyade bebisen känner sig!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Sundsvallsbladet.se
Fler häpnadsväckande nyheter

”Vägpiraterna lurade av oss våra barnbarn, det var förkastligt”

INRIKES

Se upp! Nu har vägpiraterna kommit till Västernorrland. Oförskämdare, listigare och fräckare än någonsin så låt er inte luras. Pensionärerna Bo och Ann Ahl’s bilresa till Torneträsk tillsammans med sina barnbarn fick ett abrupt avbrott i Njurunda. – Ut i vägen kommer en man och viftar med händerna. Han sträcker sig in genom bilfönstret, gråter ohejdat och säger […]

Ziperallpremie införs – Få pengar för din overall

INRIKES

”Upplevs stötande med Ziperall”

Kan ha fått fel soppa i tallriken

LOKALT

Soppköket i Norrmalm kan ha delat ut nyponsoppa på en gulaschdag av misstag.  – Det är något som är tokigt men vi vill inte spekulera innan det kommer svar på testerna, säger Svempa som är köksmästare på soppköket.  Det är enligt Svempa en handfull hemlösa som har hört av sig och klagat på att deras magar […]

Plåster skördar nya dödsoffer – Bamseplåster populärast i Sundsvall

LOKALT

Fentanylplåster har skördat många liv runtom i Sverige den senaste tiden. Nu har turen kommit till Sundsvall men här är det Bamseplåstret som är populärast bland bottenskrapet. – Det är absolut bäst tryck i den sorten och dessutom enklare att få tag i, säger en erfaren plåsterjunkie. Fentanylplåster lindrar smärta hos cancerpatienter. På sistone har […]


ANNONS

Mest lästa