Skaffa PLUS idag! - Bara 599:- i månaden för svartvita bilder i artiklarna   †   Sundsvall 7°C    
Sundsvall 7°C mån 24 sep 2018
758    1   

Ökade förbud för barn och barnvagnar

LOKALT

Till sommaren kan det bli totalförbjud att ta med barn och barnvagnar runt motionsspår.

Yngve Malmstjerna, ordförande i Sidsjö Motionssällskap, har länge yrkat på att begränsa antalet barnvagnar runt Sundsvalls motionsspår, något som snart kan träda i kraft. Yngve säger att de ständigt får in klagomål där motionärer röra sig till sidan av spåren eller dikeskanter då flertalet av det han kallar lattemammor inte allt för sällan går i bredd och täcker upp hela motionsslingorna. Alternativet till att förbjuda dessa helt är att sätta upp specifika mått utefter en barnvagnsmodell som tar upp så liten plats som möjligt, samtidigt bestämma att fler än en barnvagn skall föras i ett led inte i bredd.

Begränsade tider
Klubbas detta igenom kommer förbudet i motionsspåren bara bli ett i leden av alla begränsningar för barn och barnvagnar. Galleria IN kommer från och med den första juli införa tider där inga barnvagnar är tillåtna, följs inte dessa kommer väktare att tvingas slänga ut dessa ur gallerian. Förbudet för barnvagnar gäller vardagar mellan klockan 10.30 till 19.00, lördagar mellan klockan 10.30 till 15.00 och söndagar införs totalt barnförbud då flertalet cafégäster mår illa efter helgens aktiviteter och därför vill slippa barnskrik deras illaluktande blöjor.

Era åsikter
Vad tycker ni om dessa begränsningar? Blir det skönt att slippa trängas? Blir motionsspåren mer trivsamma utan barnvagnar som fungerar som slalompinnar? Eller kanske tycker ni att staden blir mer levande där barnvagnar och barn får röra sig fritt? Öppnar dessa förbud upp för utökade förbud i restauranger och övriga butiker? Vi vill gärna höra din åsikt, skriv vad du tycker om detta i kommentarerna nedanför eller ta upp debatten på vår Facebooksida.

Styvbjörn Jonsson
Styvbjörn Jonsson
17 april 2013

ANNONS
  Kommentarer (0)
 antibarn 12 februari 2014

    Åh vad jag önskade att detta va på riktigt,framförallt bör man förbjuda dom skrikande små fanskapen på bussar/vagnar dock. Har du inte råd att köpa en bil har du fan inte råd att skaffa barn heller.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Sundsvallsbladet.se
Fler häpnadsväckande nyheter

Plåster skördar nya dödsoffer – Bamseplåster populärast i Sundsvall

LOKALT

Fentanylplåster har skördat många liv runtom i Sverige den senaste tiden. Nu har turen kommit till Sundsvall men här är det Bamseplåstret som är populärast bland bottenskrapet. – Det är absolut bäst tryck i den sorten och dessutom enklare att få tag i, säger en erfaren plåsterjunkie. Fentanylplåster lindrar smärta hos cancerpatienter. På sistone har […]

Flickvän blev utan mys efter sex – religionen hindrade pojkvännen

SEX

Samlaget tog ett abrupt slut efter pojkvännens slutsats.

Många ville hedra den överkörda tvättbjörnen

LOKALT

Kvinnan som körde över djuret fick skuldkänslor och la en ros vid den döda kroppen.

Rökutveckling när pensionär försökte kremera katten i ugnen

LOKALT

Kraftig rökutveckling uppstod i en lägenhet i Timrå när en pensionär försökte kremera sin katt i ugnen.

Flickvän stämmer pojkvän – för tråkigt frieri

NÖJE

Pojkvännens fantasilösa frieri skapade ”osexig osämja” mellan paret.


ANNONS

Mest lästa