Skaffa PLUS idag! - Bara 599:- i månaden för svartvita bilder i artiklarna   †   Sundsvall -6°C    
Sundsvall -6°C ons 23 jan 2019
936    1   

Ökade förbud för barn och barnvagnar

LOKALT

Till sommaren kan det bli totalförbjud att ta med barn och barnvagnar runt motionsspår.

Yngve Malmstjerna, ordförande i Sidsjö Motionssällskap, har länge yrkat på att begränsa antalet barnvagnar runt Sundsvalls motionsspår, något som snart kan träda i kraft. Yngve säger att de ständigt får in klagomål där motionärer röra sig till sidan av spåren eller dikeskanter då flertalet av det han kallar lattemammor inte allt för sällan går i bredd och täcker upp hela motionsslingorna. Alternativet till att förbjuda dessa helt är att sätta upp specifika mått utefter en barnvagnsmodell som tar upp så liten plats som möjligt, samtidigt bestämma att fler än en barnvagn skall föras i ett led inte i bredd.

Begränsade tider
Klubbas detta igenom kommer förbudet i motionsspåren bara bli ett i leden av alla begränsningar för barn och barnvagnar. Galleria IN kommer från och med den första juli införa tider där inga barnvagnar är tillåtna, följs inte dessa kommer väktare att tvingas slänga ut dessa ur gallerian. Förbudet för barnvagnar gäller vardagar mellan klockan 10.30 till 19.00, lördagar mellan klockan 10.30 till 15.00 och söndagar införs totalt barnförbud då flertalet cafégäster mår illa efter helgens aktiviteter och därför vill slippa barnskrik deras illaluktande blöjor.

Era åsikter
Vad tycker ni om dessa begränsningar? Blir det skönt att slippa trängas? Blir motionsspåren mer trivsamma utan barnvagnar som fungerar som slalompinnar? Eller kanske tycker ni att staden blir mer levande där barnvagnar och barn får röra sig fritt? Öppnar dessa förbud upp för utökade förbud i restauranger och övriga butiker? Vi vill gärna höra din åsikt, skriv vad du tycker om detta i kommentarerna nedanför eller ta upp debatten på vår Facebooksida.

Styvbjörn Jonsson
Styvbjörn Jonsson
17 april 2013

ANNONS
  Kommentarer (0)
 antibarn 12 februari 2014

    Åh vad jag önskade att detta va på riktigt,framförallt bör man förbjuda dom skrikande små fanskapen på bussar/vagnar dock. Har du inte råd att köpa en bil har du fan inte råd att skaffa barn heller.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Sundsvallsbladet.se
Fler häpnadsväckande nyheter

SJ säger upp samtliga lokalvårdare – en säkerhetsfråga

INRIKES

Från och med 1:a februari i år säger SJ upp alla lokalvårdare på samtliga tåg och SJ:s övriga anläggningar. – Det är delvis ekonomiskt förankrat. Vi gör självklart det här för att öka säkerheten ombord för våra passagerare, vi vill inte att Saltsjöbaden-olyckan ska hända igen. Men vi har heller inte råd att köra in […]

Kollega taggad inför julbord med jobbet – fått sömnproblem

LOKALT

”Får jag chansen ska jag bjuda Siv på dans.”

Man åtalas för ”like” på alldeles för gammal bild

INRIKES

Mannen gillade en sju år gammal bild. En alldeles för gammal bild visade det sig.

Kanylloppis orsakar omfattande HIV-smitta

LOKALT

Efter årets kanylloppis på Folkets Park i Matfors har fler än väntade blivit HIV-smittade och dödssjukdomen sprids nu som en löpeld i Sundsvalls knarkarnäste. Det här innebär att HIV nu är vanligare än både alkoholförgiftning och narkotikaberoende i den lilla idyllen ca 2 mil väster om Sundsvall. – Vi är inte helt säkra än men […]

Intern på fängelse vägrade passa bollen till fri förbigående

INRIKES

En intern på anstalten utanför Stavre vägrade passade bollen till en förbigående man. Trots att han var fri.

Hirschka huset kan tvingas rivas – flatlöss satt sig i väggarna

SEX

Hirschka huset i centrala Sundsvall kan nu tvingas rivas, bara några månader efter färdigställande av vindslägenheterna. Orsaken sägs vara en invasion av flatlöss som nu satt sig i väggarna i hela byggnaden.  – Direkt efter inflyttningarna i vindslägenheterna har rapporter om ohyra skickats in till oss. Den sexuella aktiviteten i dessa åtråvärda lägenheter har varit utom all kontroll […]


ANNONS

Mest lästa