Skaffa PLUS idag! - Bara 599:- i månaden för svartvita bilder i artiklarna   †   Sundsvall 17°C    
Sundsvall 17°C sön 22 jul 2018
681    1   

Ökade förbud för barn och barnvagnar

LOKALT

Till sommaren kan det bli totalförbjud att ta med barn och barnvagnar runt motionsspår.

Yngve Malmstjerna, ordförande i Sidsjö Motionssällskap, har länge yrkat på att begränsa antalet barnvagnar runt Sundsvalls motionsspår, något som snart kan träda i kraft. Yngve säger att de ständigt får in klagomål där motionärer röra sig till sidan av spåren eller dikeskanter då flertalet av det han kallar lattemammor inte allt för sällan går i bredd och täcker upp hela motionsslingorna. Alternativet till att förbjuda dessa helt är att sätta upp specifika mått utefter en barnvagnsmodell som tar upp så liten plats som möjligt, samtidigt bestämma att fler än en barnvagn skall föras i ett led inte i bredd.

Begränsade tider
Klubbas detta igenom kommer förbudet i motionsspåren bara bli ett i leden av alla begränsningar för barn och barnvagnar. Galleria IN kommer från och med den första juli införa tider där inga barnvagnar är tillåtna, följs inte dessa kommer väktare att tvingas slänga ut dessa ur gallerian. Förbudet för barnvagnar gäller vardagar mellan klockan 10.30 till 19.00, lördagar mellan klockan 10.30 till 15.00 och söndagar införs totalt barnförbud då flertalet cafégäster mår illa efter helgens aktiviteter och därför vill slippa barnskrik deras illaluktande blöjor.

Era åsikter
Vad tycker ni om dessa begränsningar? Blir det skönt att slippa trängas? Blir motionsspåren mer trivsamma utan barnvagnar som fungerar som slalompinnar? Eller kanske tycker ni att staden blir mer levande där barnvagnar och barn får röra sig fritt? Öppnar dessa förbud upp för utökade förbud i restauranger och övriga butiker? Vi vill gärna höra din åsikt, skriv vad du tycker om detta i kommentarerna nedanför eller ta upp debatten på vår Facebooksida.

Styvbjörn Jonsson
Styvbjörn Jonsson
17 april 2013

ANNONS
  Kommentarer (0)
 antibarn 12 februari 2014

    Åh vad jag önskade att detta va på riktigt,framförallt bör man förbjuda dom skrikande små fanskapen på bussar/vagnar dock. Har du inte råd att köpa en bil har du fan inte råd att skaffa barn heller.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Sundsvallsbladet.se
Fler häpnadsväckande nyheter

Narkoman överlämnar sig själv efter ha kört ihjäl sin låtsaskompis

INRIKES

”Jag blev förtvivlad när jag såg Kenta falla ihop.”

Ola Lindholm i svenska Celebrity Rehab

INRIKES

Igår föll domen mot Ola Lindholm, fd programledare och chefredaktör. Han dömdes mot sitt nekande för ringa narkotikabrott och har nu bekräftat sin medverkan i den svenska versionen av TV-programmet ”Celebrity Rehab”. – Ja, det stämmer bra. Jag har valt att söka hjälp hos Dr. Alban för mitt koks-missbruk. Det här gör jag dels för att bli […]

Fonus expanderar – lagrar fulöl och smuggelsprit

NÖJE

Nu dör det på tok för lite folk i Sundsvallsområdet. Det har bidragit till att det just nu går väldigt knackigt för stadens begravningsbyråer. En begravningsbyrå som har tagit vara på situationen och tänkt utanför kistan är Fonus. Fonus har expanderat sin verksamhet och hyr nu ut sina oanvända kistor till fifflare som lagringsplats åt […]

Kvinnofängelset ska börja sändas igen

NÖJE

Grattis alla ni som jobbar nattskift eller bara är nattsuddare. Nu står det klart att Kvinnofängelset äntligen ska börja sändas i svensk television igen med helt nya avsnitt. Som vi har väntat! Klassiker Nya avsnitt börjar visas fr.o.m juli i år och blir det första sedan uppehållet 1986 (2000 i Sverige) och därmed det 693:e avsnittet […]

Fröken Ur säger upp sig: ”Mina arbetsvillkor är under all kritik.”

INRIKES

Från och med nästa år kommer man inte kunna ringa Fröken Ur för att få reda på det aktuella klockslaget.

10.000 dvärgar till Nordic Hallen i Sundsvall

NÖJE

Varje år håller småväxta människor runt om i norden ett särskilt konvent, ett konvert enbart för dvärgar. I år har oturen kommit till oss här i Sundsvall och Nordic Hallen dit det beräknas komma ca 10.000 dvärgar från Norge, Finland, Danmark och Sverige. Vi normala människor med en kroppslängd på 150cm eller mer, vilket är […]


ANNONS

Mest lästa