Skaffa PLUS idag! - Bara 599:- i månaden för svartvita bilder i artiklarna   †   Sundsvall -14°C    
Sundsvall -14°C lördag 24 feb 2018
614    16   

Hiphopen tas från förorten

INRIKES

Efter upploppen som startade i Husby letar nu politiker, polis samt andra myndigheter olika orsaker till varför allt har urartat.

En av de första syndabockarna anses vara hiphop-musik. Ungdomar sitter och festar, blandar alkohol eventuellt vissa narkotikapreparat och lyssnar på hiphop. Hiphopartister är ofta arga samt använder sig av texter som kan vara direkt aggressiva och bygger då upp en aggressiv stämning.

Hiphoparnas fel
Allt detta tillsammans tror vi trissar upp de redan aggressiva ungdomarna att gå några steg längre samt samla ihop en större publik som gör motstånd mot polis och räddningstjänst.
”Hiphopare är dessutom kriminella eller vill glorifiera ett liv som kriminell, vi känner att detta inte är något positivt för de ungdomar som växer upp i dessa förorter. Hiphopare har för stort inflytande över personer i områden där arbetslösheten är hög och många ser fram mot ett liv som kriminell. Ett projekt är därför att förbjuda hiphop musik och den kultur som hiphop är.”, säger en rapport som Sundsvallsbladet tagit del av.

Musiken förbjuds i förorterna
Vilka förorter som kommer att tas från denna musik baseras på arbetslöshet, kriminalitet samt betyg från skolor. De nedladdningstjänster som idag finns så som iTunes och Spotify kommer att spåra IP-adresser för att förbjuda och eventuellt ta bort musik från spellistor eller mediaspelare. Radiokanaler kommer att lokalt sätta in extra radioreklam då hiphop spelas i radion och affärer som säljer musik kommer att kräva personnummer för att inte kunna sälja musik till personer från de förorter musiken kommer att förbjudas i.

Några av de förorter som förbudet kommer att påverka är Husby, Rinkeby samt Tensta i Stockholm, Bergsjön i Göteborg och Rosengård i Malmö. Lokalt i Sundsvall kommer förbudet till en början att gälla i Nacksta samt Skönsberg. Det kommer inom den närmaste månaden att komma upp en hemsida med mer information samt alla förorter som berörs.

Styvbjörn Jonsson
Styvbjörn Jonsson
29 maj 2013

ANNONS
  Kommentarer (16)
 Niclas med c 29 maj 2013

  Kommer denna lag vara grund till nya upplopp?

Ewiil med 2 I 29 maj 2013

  men för i helvete änt dom frisk i huve äää,
  självklart är det MUSIKENS fel. alltså herregud !!!!!!!!! musik ska va fri!! visst finns det mycket ganster rap och sånt men inte fan eldar jag upp en bil för att jag hört en aggresiv låt, men bra jobbat. nu har dom hittat en bra syndabock tyvärr ska det behöva påverka nått så kreativt ovh fritt och vakert som musik

jonte 30 maj 2013

  1:a april?

  Det här kan inte vara på riktigt.

arvid 30 maj 2013

  vad är det här ? Dom kan ju förfan inte bara ta bort en kultur elr en musik !!!! helt galet , poliser är så fega för tillfället det här skulle aldrig hända i usa !! det är sjukt förfan , gå och grip mannen som dödade sin fru och gjort en strippklubb i sundsvall istället dum ass , slår vad om att han kommer säkert döda igen men dom kommer inte bry sig för dom är för fega för att ryka in !! Det här stör mig nåt så rejält , jag lyssnar ej på hiphop men vafan det är jävligt lågt att ta bort en kultur och en viss still ! ni kommer få fan för detta poliser , jag lover alla kommer ju va på er !

Phille 30 maj 2013

  MEN HERREGUD MÄNNISKOR!! Är ni seriöst så jävla pantade att ni tror att denna sida är på riktigt? Läs resten av artiklarna och använd lite jävla SUNDT FÖRNUFT och källkritik… vart fan är männskligeheten på väg? -.-

Andreas 30 maj 2013

  Detta e ju bara stört… snacka om att dra alla över samma kam!

  ”Yttrandefrihet ska vi ha i Sverige, men lyssna på musik då jävlar e man direkt klassad som patriot?”

Jesper. 30 maj 2013

  Asså är ni seriöst dumma i hela huvet eller, vafan har musiken me detta att göra, musiken bestämmer inte över personens egna val, ni borde skämmas, ni är iaf helt slut körda.

Jesper. 30 maj 2013

  Sköna är hur dom stava fel på 2 pac.

  Sundsvallsbladet svarar: Vi har fått uppgifter om att mannen på bilden ska heta Tupec Shakirure och ”rappa hiphop” enligt vår researcher. Stämmer inte detta menar du? Mvh Styvbjörn Jonsson.

Adam. 30 maj 2013

  Tupac Amaru Shakur är hans namn likaså är Jimmie Åkessons namn Jimmie Åkesson. Men det hade ni full koll på, eller hur?

Något förnuftig 30 maj 2013

  HAHAHAHHAHAHAHAAHHAHA ÄR NI STÖRDA ELLER?

dodododoo 30 maj 2013

  you was the shit in my poop this morning

pelle 1 juni 2013

  har ni någon källa på de häääär??

Rosmarie 24 juli 2013

  Det var då fan på tiden.
  All makt åt tenguill!!

Afina 18 augusti 2013

  Horungar, vadå ta bort hip hop? Knulla deras mammor

  Sundsvallsbladet: Vi ser inte hur samlag med ”deras” mammor ska kunna hjälpa hiphopen’s överlevnad. Men tack för din synpunkt!

ex hiphop missbrukare 12 februari 2014

  Bra! Jag brukade lyssna på hiphop, den fick mig att råna och slås. Jag testade tom dödsknarket marijana en gång när jag var under hiphopens influenser, jag fick en överdos och dog nästan. Idag är jag på hiphop re-hab och kommer när jag kommer ut skaa jag föreläsa för skolor om hiphopens faror.

Sketis 15 juni 2017

  Rolig läsning. En av de få sidor som lyckas med satiren och humorn utan att kännas som om den försöker använda ordet ”satir” som ursäkt för att sprida falska nyheter. Allt är underbart uppenbart på skoj, men ack så roligt det är.

  Såg bland kommentarerna att världen är verkligen fylld med folk som tror vad som helst, skrämmande att man kan ta något här seriöst.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Sundsvallsbladet.se
Fler häpnadsväckande nyheter

Så ska Sundsvallsbron lösa tiggeriet i kommunen

LOKALT

Tiggeriet i Sundsvall har ökat senaste tiden och nu har en bisarr motion lagts fram.

Vapen, sprit, amfetamin och kokain hittad bakom Arbetsförmedlingen

LOKALT

Vapen, sprit, amfetamin och kokain hittad bakom Arbetsförmedlingen SUNDSVALL Ett stort antal vapen med tillhörande ammunition och flera tunnor sprit har hittats bakom Arbetsförmedlingen.

Epa-cruising i Stenstan, inga besökare förväntas

LOKALT

Epa-raggarna (även kallad ”Matforsbor”) tar ett sista krafttag innan vintern för att visa upp sina rostiga härk med gigantiska osthyvlar på bakluckan. Att dom förväntar sig dra till sig en publik som ska beskåda dessa inavel till bilar är något gemene Sundsvallsbo inte förstår sig på. Idén till hela epa-evenemanget uppstod tidigare i somras under […]

Beställde kokain men fick rågmjöl

LOKALT

En 20-årig man från Timrå beställde dödsdroger via internet. Timråbon avslöjades sedan av polisen som tog han om preparatet och det ynglingen trodde var kokain var egentligen rågmjöl. – Vafan säger du?! Det kan inte stämma. Jag har skjutit det här kokainet bra länge nu och jag blir fruktansvärt hög och ”stekt”, säger grabben. Den […]

Helena Bergström slutar visa tissarna – ett nyårslöfte

NÖJE

Nu har vi sett Helena Bergströms tissar för sista gången på film. Enligt henne själv har hon gett sig ett nyårslöfte att sluta exponera sina bihang i samtliga och kommaande roller. Helena Bergström är en folkkär skådespelare och har medverkat i många svenska klassiska filmer genom tiderna, men med ett speciellt signum – att visa […]

Trodde hon var nykär – Du kan inte ana vad det egentligen var!

LOKALT

Alla som stadgat sig och befinner sig i livets psykiska slutskede efter två år med sin partner har alltid drömt om att bli nykär igen.


ANNONS

Mest lästa