Skaffa PLUS idag! - Bara 599:- i månaden för svartvita bilder i artiklarna   †   Sundsvall -4°C    
Sundsvall -4°C lördag 18 nov 2017
342    13   

Nu även klart med avgift för färd runt bron genom centrum

LOKALT

Det står nu klart att en avgift för att passera bron över Sundsvallsfjärden kommer införas. Det har lett till massiv kritik från både politikerna och invånarna i Sundsvall eftersom det i förhand sades att en broavgift ej kommer att tas ut, då kommunen redan betalat 250 miljoner för aset.

Utöver broavgiften har regeringen nu även planerat en avgift för ”fuskarna” som planerar att åka runt bron och färdas genom centrala Sundsvall istället. ”- Rätt ska vara rätt, man ska givetvis betala för sig även om man åker runt bron. Jag ser ingen anledning att ifrågasätta regeringens bedömning” säger Dick Erixon, politiskt sakkunnig på Näringsdepartementet.


Avgiftskontroller på två strategiskt utvalda platser som ska fånga ”fuskarna” som kör runt bron

Avgiften runt bron genom centrum kommer att drabba alla som misstänks ”fuska” genom att gå/cykla/köra runt bron. Även kvinnor och barn. Avgiften har ännu inte bestämts i kronor men kommer vara dyrare än om man faktiskt åker över bron. Om man inte har för avsikt att fuska men ändå måste passera något av brofästena ändå kommer man behandlas individuellt vid avgiftsbåsen och svara på enklare frågor vart man är på väg, syfte med passagen osv. Det här sättet beräknas bilda oerhörda köer men kommer ”dra in bra med kosing” enligt regeringskansliet.

Bemannade avgiftsbås intill broändarna
”- Vi ser bara positivt med en avgift genom centrum. Det här skapar ca 40 arbetstillfällen vilket är otroligt bra med tanke på den höga arbetslösheten som råder i Sundsvall. Två avgiftsbås intill varje sida av bron kommer att bemannas av dessa personer dygnet runt i skiftpass. Det är för stans bästa” avslutar Dick Erixon.

 

Styvbjörn Jonsson
Styvbjörn Jonsson
11 september 2013

ANNONS
  Kommentarer (13)
 Josefine 12 september 2013

  Det är ju galet att de ska ta betalt om man åker vid de ställena, även om man går/cyklar!

Ulrica 12 september 2013

  Hur kan det vara möjligt att få sätta betalbåsen utanför bron. Helt horribelt. Snacka om att stoppa upp trafiken genom att en person i båset skall ställa frågor och bedöma varje bil/fordon som passerar och ej vill betala, för att man har ärende till stan. Om man nu efter att lovat gratis bro måste ta betalt. Då skall båsen vara placerad vid varje broinfart vid brofästena.
  Tänk om ordentligt!!!!!

Martin 12 september 2013

  Alltså det här var droppen. Jag var emot bron från början , nu flyttar jag nog från stan. Förbannat.

Rebecca Lampinen 12 september 2013

  Att belägga genom centrum för att minska trafik, ok!! Men då ska fan bron vara gratis!!! Makes no sense!!

ronny johansson 12 september 2013

  Ja då åker vi motorcykel då.ja en sån utan nummerplåt fram.ja dom kan ju även köra hur fort dom vill förbi polisens trafik kameror.ingen vet ju vem som den är regad på

Torkel ekroT 12 september 2013

  Det är bra, man ska betala för sig! Då vet man att man lever!

Kjell Lundell 12 september 2013

  Om det skall bli avgift för att passera över nya bron så måste det även bli avgift för ”icke” kommuninnevånare att passera via den gamla E4-sträckningen genom stan. Sätt upp avgiftskameror utanför kasinot och ta betalt av alla ”icke” kommuninnevånare som försöker komma undan broavgiften.

Carl 13 september 2013

  Skall ta reda på infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärds regnr.

  Då riksdagens ministrar och ledamöter är undantagna trängselskatt, antar jag att det ochså gäller i detta fall.

  Även andra ministrar och ledamöter funkar givetvis.

  Om många tillfälligt skyltar om sina fordon vid bropassagen kommer riksdagen i en svår situation…

Lennart 13 september 2013 Kicki 13 januari 2014

  Men seriöst… menar ni allvar, ni som kommenterat tidigare, att ni inte förstår att det är ett skämt och att hela den här ”tidningen” är satir och skoj??
  Visst skojar ni?
  Har ni ens LÄST texten, menar jag??? *skrattar nästan på mig*

BoS 22 april 2014

  Hörde att dom ska bygga fundament för bostäder på högsta delen av bron. Kommer man få något fripass för att slippa avgifterna då?
  Hur ska det fungera, anmäler man bara sitt regnr och sedan sköts det automatiskt? Jag har precis ställt mig i bostadskö till en lgh på bron för jag tycker det är dåligt att man ska behöva betala för att åka över bron.

  Kanske det blir så att man bara behöver betala halva kostnaden eftersom man bara åker halva vägen… Så måste det ju förstås bli. Det kan jag leva med!

Zag 30 december 2014

  Snälla Sundsvallsbladet! Skriv en dräpande artikel om Brohelvetet som är bättre belyst på UNDERSIDAN än på ovansidan (den sida där bilarna far)! 😉
  Se insändaren på ST.nu från igår 29 dec. ”Bojkotta Sundsvallsbron i februari” OBS! artikeln har fått 2476 delningar på 1 dygn! Folk är förbannade minst sagt! På bilden som inleder artikeln ser man hur VÄLbelyst bron är på undersidan medan ovansidan endast belyses av bilarnas H4 ljus och motsvarande! Jag får känslan av en struts med huvet nedstucket i sanden och strutsen utgörs av Trafikverket! Tack för ordet och Gott Nytt År!
  http://www.st.nu/ordet-fritt

Rolle Svärd 2 januari 2015

  Jag såg i utredningen att det blir tullar även ut mot E14, Matfors/Stöde ev. på sikt även E4 dvs Timrå och Njurunda. Riktigt skönt faktiskt – då slipper man dom värsta plattnackarna.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Sundsvallsbladet.se
Fler häpnadsväckande nyheter

SJ säger upp samtliga lokalvårdare – en säkerhetsfråga

INRIKES

Från och med 1:a februari i år säger SJ upp alla lokalvårdare på samtliga tåg och SJ:s övriga anläggningar. – Det är delvis ekonomiskt förankrat. Vi gör självklart det här för att öka säkerheten ombord för våra passagerare, vi vill inte att Saltsjöbaden-olyckan ska hända igen. Men vi har heller inte råd att köra in […]

Kanylloppis orsakar omfattande HIV-smitta

LOKALT

Efter årets kanylloppis på Folkets Park i Matfors har fler än väntade blivit HIV-smittade och dödssjukdomen sprids nu som en löpeld i Sundsvalls knarkarnäste. Det här innebär att HIV nu är vanligare än både alkoholförgiftning och narkotikaberoende i den lilla idyllen ca 2 mil väster om Sundsvall. – Vi är inte helt säkra än men […]

Saknas sexuell spänning bland ICA’s medarbetare – ”Nästan oumbärligt”

SEX

”Vi saknar den där sexuella spänningen som finns på många andra arbetsplatser.”

Plåster skördar nya dödsoffer – Bamseplåster populärast i Sundsvall

LOKALT

Fentanylplåster har skördat många liv runtom i Sverige den senaste tiden. Nu har turen kommit till Sundsvall men här är det Bamseplåstret som är populärast bland bottenskrapet. – Det är absolut bäst tryck i den sorten och dessutom enklare att få tag i, säger en erfaren plåsterjunkie. Fentanylplåster lindrar smärta hos cancerpatienter. På sistone har […]

Kvinnofängelset ska börja sändas igen

NÖJE

Grattis alla ni som jobbar nattskift eller bara är nattsuddare. Nu står det klart att Kvinnofängelset äntligen ska börja sändas i svensk television igen med helt nya avsnitt. Som vi har väntat! Klassiker Nya avsnitt börjar visas fr.o.m juli i år och blir det första sedan uppehållet 1986 (2000 i Sverige) och därmed det 693:e avsnittet […]


ANNONS

Mest lästa