Skaffa PLUS idag! - Bara 599:- i månaden för svartvita bilder i artiklarna   †   Sundsvall -1°C    
Sundsvall -1°C lör 23 feb 2019
340.8k    96   

Lajvare bytte bort sina barn mot häst – trodde det ingick i rollspelet

Det var under helgens lajvspel på Norra Berget som en kvinna, av misstag, råkade byta bort sina två söner mot en häst.

Kvinnan, som kommer från Sörböle, trodde det ingick i lajvet men så var inte fallet och nu söker kvinnan febrilt efter sina försvunna barn. Och hästens riktiga ägare.

Kallblodig Dark Lord level 80
– Såhär i efterhand känner jag mig ganska dum såklart. Allt gick så fort. Men samtidigt var det ett väldigt bra byte för mig då mina söner spelade afrikanska slavar och hästen skulle vara en kallblodig Dark Lord level 80 med höga Enhancement- och Restoration-points. Den skulle även vara mountad med ett Green Aura Glow premium-paket. Men nu står jag här med en värdelös hästjävel och inga barn. Jag vill återförenas med mina söner så fort som möjligt. Men först ska jag planera inför nästa lajvspel nästa helg.

Har du sett något? Hör inte av dig till oss i så fall.

FAKTARUTA
Lajv blir allt mer populärt i Sverige och är ett sorts levande rollspel, en slags teaterliknande hobbyverksamhet som utövas av väldigt speciella och säregna människor. I levande rollspel försöker varje deltagare åskådliggöra en påhittad person, kallad rollperson, roll eller figur, i tal och uppförande.
Styvbjörn Jonsson
Styvbjörn Jonsson
11 november 2013

ANNONS
  Kommentarer (96)
 Melody 27 november 2013

  Det borde varnas mer om detta problem, jag har själv råkat byta bort tre av mina fem barn under rollspel och lajvspel. Alla deras pappor blev as-arga.

  /Melody, 20 år, från Söråker

Gary 28 november 2013

  MAMMA,,,,,!!!

  Dom sa att du kåmer och hämmtar mig och lillebror du skulle bara jaga orcherna först.

  Säg till mina pappor att vi ses snart och jag har fler magic ittems med mig som de får låna om de vart snälla

icz 29 november 2013

  what the…

Åskskägg 8 februari 2014

  Jag har varit med om precis samma situation, och jag saknar min son Torgvald jättemycket!
  Jag hoppas dock att han har det bra hos sitt nya hem, långt nere i ”cave of the faire”

Rull Tårta 10 februari 2014

  Så korkat att det inte ens går att tycka synd om henne. Barnen har de nog bättre där de är nu än hos en morsa som inte ens har vett nog att kräva åtminstone en självlysande fingerborg utanpå hästkrafter. Och green glow. ..bah!!!.
  Soilent Green eller Härsken Iller Ska Det Vara.

Niclas j 11 februari 2014

  Haha nobb det förstår väl alla att man ska chip märka sina barn precis som med hunden. Det gjorde jag Klas och Lisa springer aldrig bort längre.

VE 11 februari 2014

  Love did it

Lotta 11 februari 2014

  sånt jävla trams….. hur faan är man funtad om det är sant? vuxna personer som leker roliga timmen.. suck.

TJ 11 februari 2014

  Är du blåst, Lotta?

  Det står på Internet!
  Såklart det är sanningen!

Gilead the mighty 11 februari 2014

  Nej, nej, nej!

  Två barnslavar är värda minst en stridselefant! Nöj dig inte med mindre.

M**** Persbrandt 11 februari 2014

  Fyfan. Henne har jag gökat. Jag bytte bort 123 kilo kokain och en växelspak mot en gammal Volvo 240 en gång, jävligt bra bil.

Tess 11 februari 2014

  Älskar dessa artiklar.
  Man får sig ett lika gott skratt varje gång. Sluta aldrig hitta på sånt här. Med allt tråkigt som finns på nätet så behövs ni!!!

M-andy 11 februari 2014

  nej mina barn

Stig-Björn 11 februari 2014

  Detta händer tyvärr allt för ofta. Själv råkade jag byta bort mina 2 söner mot en tallrik köttragu, en alkoholfri kanna mjöd (man är ju hungrig efter ett par dagars lajvande i skogen) och en cigg (den sista röktes såklart off-lajv). När jag insåg mitt misstag var det för sent. :´(

Esteban 11 februari 2014

  Känner mig lurad då jag bytte till mig ett barn mot en trimmad epa-traktor. Här försöker man göra ärliga affärer medans folk gör narr av ens hobby.

JAG ÄR BÄST PÅ WOW 11 februari 2014

  NEVER FORGET THE AQ-ENCHANT FOR TWINKS

Äger också en häst 11 februari 2014

  Haha roligast jag läst!

Larz Adaktusson 11 februari 2014

  Nu måste myndigheterna ingripa kraftfullt mot lajvandet. Detta måste vara det farligaste sedan videovåldet och W.A.S.P. Var är Socialstyrelsen?

Advokat frodo 11 februari 2014

  Tveksamt juridiskt läge , för mycket roliga svampar i maten tro?

Aediphor 11 februari 2014

  Men du får väl fortfarande barnbidraget?

  O slipper betala underhåll?

  Hästkött är gott – Grymt bra deal du gjorde! 😉

Jalle 11 februari 2014

  Haha, bästa på länge! ”Premium-Glow-Premiumpaket”. 😀

Torgvald 11 februari 2014

  Pappa Åskskägg,

  Det är jättekul här nere med fejriefolket i mounden. Vi spelar boll och leker med pratande djur hela dagarna. Min bäste vän är en level 65 kanin paladin.

  Kom inte och hämta mig. Vill inte jobba på gorden och fälten längre.

  Torgvald

Newton 11 februari 2014

  Hästar finns inte!

Johan 11 februari 2014

  Fan vad RP!

Min Penis 11 februari 2014

  en ensam häst mot 2 unga slavar dum bitch

Kjell Senås 11 februari 2014

  Jag blev bortbytt mot 20kg vägsalt när jag var 6-7år. Växte upp i en skrupp på tekniskakontoret i Skövde, nu turnerare jag världen med olika symfoniorkestrar.

  Ibland ör det bra att bli bortbytt.

Höjrunn 11 februari 2014

  Jag fes.

Beatrice Af Asks 11 februari 2014

  Kära nån. Vi kommer genast tillsätta en utredning för att utreda möjligheten att lagstifta mot lajv. Och jag har ända sedan min ungdom varit en aktiv lajvmotståndare. Att det kan hända såna här saker får mig att vilja utöka straffskalan till att utdöma botgöringsstraff.

Maria 11 februari 2014

  Underbara kommentarer vill se mer sånt här :). Men allvarligt Lotta..Hur korkad kan man vara ;)?

Håkan Årblom 11 februari 2014

  Borde inte allt fler lajva och byta bort sina barn. Allt fler skulle säkert få en bättre uppväxt hos dem som vill ha barn. Mer lajv på dagis till exempel. Låta barnlösa få komma dit och få lägga ett bud. Tack för att jag fick komma fram.

Vidar Melkevik 11 februari 2014

  Förstår ungarna, hoppas hästen också drar.

Pudel van Husen 11 februari 2014

  Beatrice! Skönt att någon äntligen tar denna viktiga fråga på allvar. Har själv följt legaliseringen av Lajv i Colorado. Det visare sig att 37 PERSONER DOG redan första dagen efter lagändringen. Det är ju fullkomligt horribelt. Förväntar mig att du vidtar nödvändiga åtgärder; t.ex. inrättande av säkerhetspolisstyrka med specialbefogenheter.

  Eder
  Pudel

No se 11 februari 2014

  Hur kan man byta bort sina barn mot en frukt?

Torbjörn Urholk 11 februari 2014

  Hallå hur kan man vara så dum? Hästar finns ju inte ens

Linda 11 februari 2014

  Alltså SERIÖST?? Står ingenting om att socialen är inkopplad men jag hoppas då det, SKULLE ALDRIG LÅTA DETTA HÄNDA MINA BARN!!!!

Stig-Björn 11 februari 2014

  Linda – socialen är väl medvetna om detta. De första försäljningarna av Lajv-ungar inträffade redan i början av 90-talet. På den tiden ficka man dock lite sämre betalt. Skönt att se att man åtminstone får en häst nu för tiden.

Harry Haddirajja 11 februari 2014

  Oj då, känner igen denna situatiom mycket väl och minns första gången jag och min dåvarande sambo Lars ”Myntstationen” Knüller skulle medverka i Det stora slaget vid gondolen som spelades utanför Varbergs fästning. Då en för mig väldigt spännande charmant man kom rullandes emot mig (han var en så kallad nugget*inga armar eller ben) iklädd alvkläder. Han ställde frågan om jag skulle kunna tänkas att byta min vapendragare / träl / husbonde (Lars) emot en potion som skulle göra så min Vagine spruta eld, det hela slutade med svamp infektion i underlivet och skabb. Lars hittades efter många om och men i vallgraven iförd tanga :/ Hm mystiskt. Tack för mig

Blackbladder 11 februari 2014

  Tänk så mycket lasagne du kan laga nu!!!

Svante 11 februari 2014

  Var barnen svarta?

Gunvor Hulta 11 februari 2014

  Stig-Björn, håller med. Det var då för väl att höra. -92 bytte jag bort tre ungar och allt jag fick var ett litet troll med skoskav.

Lasse 11 februari 2014

  …att ställa upp och posera i en tiding och erkänna nåt sånt in i helvete korkat….helt otrolgt. Det finns inget hopp för mänskligheten tydligen…

by3lo 11 februari 2014

  Dumt och sorgligt. Min första motion i ungdomsförbundet hette ”Krossa lajvet!” I den frågan har jag inte ändrat uppfattning alls.

Freddan 11 februari 2014

  Detta måste ju för fan vara olagligt. Kan inte kärringen få tillbaks ungarna om hon går till polisen? Var ungarna i 10-årsåldern har hon ju plöjt ner miljonbelopp i dem. Det måste ju vara mer värt än en häst!

Anti 11 februari 2014

  Gu va lajvit,hahahahaha

Asterix 11 februari 2014

  Finnes: Två dåliga (klena) barnslavar. Sökes: Häst, busskort eller annat bra fortskaffningsmedel.

Vricko Brynsvans 11 februari 2014

  Har själv vid flera tillfällen deltagit i så kallade ”lajv” och försökt byta till mig barn, då jag förstod att storken faktiskt inte kom med dem. Blivit av med två hästar, en get och två påsar hasselnöttet, men varje gång blivit mycket besviken då det senare visat sig vara hober jag fått. Tycker som flera andra här att ”lajv” borde förbjudas. Till er som vill undvika besvikelse, titta på fötterna, hober har håriga fötter, det har oftast inte barn.
  /besviken barnbytare

Berit 11 februari 2014

  Tänk att det får gå till på det viset. Inte för jag vet vad en darklord är för något, men till och byta bort sina barn. Usch! Vad tänker människan med? Och så hon ser ut till råge på allt. Nej vet du vad.

Amy 12 februari 2014

  I don’t get it? Is this her real children or are they just a part of the game and some kind of actors who play to be her children in this lajvspel?

Lars 12 februari 2014

  Tragiskt när så unga tvingas in i lajvandet.
  Jag visste inte vad jag gav mig in i och utnyttjades redan från 2 månaders ålder. Efter 16 ägarbyten och tre könsbyten lyckades jag fly från Harry, med hjälp av en alv, vid namn Bål, och en klon i tanga. Nu lever jag ett fritt trekönat liv i nudelskogen norrövers. Lajvet har jag fått bukt med då jag nu bara sysslar med den mer normativa varianten, dvs friskis & svettis. Aldrig mer lajv, jag råder alla som håller på att falla in i det att sluta!

Apoe 12 februari 2014

  jag hoppas inte ni har en lvl 26 sorcerer som läser spells ur en gammal demonisk bok på era lajvanden för då kan det sluta illa… =)

  /Knight of badassdom

Tony ångdal 12 februari 2014

  Hur funtade är vissa människor här? Artikeln är oseriöst skriven, utgår man hur den är skriven så kan den inte vara mer än oseriös.

  Men man har ju glömt bort att människor ser allvarligt på allt som står i tidningar, efterblivna människor.

Stig-Björn 12 februari 2014

  Lasse Lasse liten – korkad den som korkad sa.
  Du måste försöka sätta dig in i hennes situation. Barn kostar pengar och har väldigt klena ryggar jämfört med en häst. Vill man ta sig framåt här i livet bör man självklart byta till sig ett bättre fortskaffningsmedel än två små gnälliga ungar!

Noctera 12 februari 2014

  Lajv – vilket trams. Jag skulle aldrig byta bort mina barn mot något i hela världen. Jag är utövande satanist och offrade min katt, mina 4 tuppar, 3 getter samt min förstfödda dotter till Satan. Däremot har jag aldrig offrat en häst. Det får bli vid nästa offer. Kanske blir så mycket blod att jag kan bada i det också. Blodet från getterna räckte ju endast till ett torftigt fotbad. Skinnet från min förstfödda dotter blev dock ett utmärkt fodral till min iPad!

Fredrik S 12 februari 2014

  Jag bettar att ungarna sade ”skår” och hajfajvade på vägen bort från sin krejsade mamma och drog långt långt bort från lajven.

Trång Ångest 12 februari 2014

  Hon kommer från Sörböle. Say no more.

Fransyska 12 februari 2014

  Detta var inte ett piss roligt. Dålig känsla för nyanser i texten för att det ska bli humor. Dåliga detaljval i storyn. Osmakligt. Dålig skribent.

ass-violatior 12 februari 2014

  Detta måste vara skitsnack
  ingen som kan konfirmera?

Rumpnisse 12 februari 2014

  Ehhh. . . . är det en tjej på bilden 0.o

Kalle 12 februari 2014

  Känner igen mig , bytade bort 2 av mina barn mot en häst med, bästa dealen så länge . Men nu efter ett par månader måste jag byta bort frugan med mot ett lass hö med lite gräs också efter som hästen måste äta . Har ju inget val eftersom hästen är mer värd än frugan som är den största utgiften egentligen

Deamonlord666 12 februari 2014

  Jag undrar vilket lajv hon skall på härnäst? Funderar på att åka dit. Sitter själv på två ungar som jag tröttnat rejält på och är sugen på häst. Kanske kan hon byta med mig?

  Om någon annan är sugen så fråga efter Demonprins Angrimmer af Mordor på nästa lajv.

Johannes 12 februari 2014

  Du måste vara en präst minst level 12 för att få konfirmera.

Doris 12 februari 2014

  Bytt är bytt och kommer aldrig tillbaka. Jag vill nu träda fram och berätta att det var jag som fick barnen. Har varit med i flera adoptionsprocesser men inte blivit godkänd, så detta var en bra alternativlösning tycker jag. Hoppas nu bli lämnad ifred så att jag och grabbarna kan lära känna varandra

Pudel van Husen 12 februari 2014

  Själv var jag en gång med om något liknande – det var på köpenhamns zoo. Jag bytte bort en inavlad giraffkalv mot en hel PR-avdelning – vilket kap.

Mortha 12 februari 2014

  Hva???? Bytte bort ungene mot en HEST??? I Norge har vi faktisk lover mot slikt!!!
  Vi kan bytte bort avkommet i det meste, men ikke mot levende dyr!!
  Min yngste byttet jeg bort mot en battle axe med fine ornamenter i ekte sølv! Et bytte jeg er meget fornøyd med den dag i dag 🙂

Pudel van Husen 12 februari 2014

  Mortha: Typisk norskt att tro att vi svenskar är barbarer. Givetvis får man inte byta mot levande djur – endast slaktdjur (som s.a.s är dödsdömda) – såsom häst, giraff, delfin eller sälunge.

  För brödrafolkens ve!

Torvald Viking 12 februari 2014

  Hur funtade är folk????

  Fattar ni inte att man har familjer som lag i ett spel?? Pjäserna är levande mäniskor.

  Och till er som inte förstår spelet, fortsätt med erat yatzy eller fia med knuff på matbordet.
  För det har man altid gjort.

  Torvald Viking

solvei 12 februari 2014

  tur dom har 1+tre spam skyddet så inte vem som helst osmart sucker kan kommentera. 🙂

Arcra 12 februari 2014

  Är det bara jag som reagerar på fasen.

  ”Jag vill återförenas med mina söner så fort som möjligt. Men först ska jag planera inför nästa lajvspel nästa helg.”

  Hur tänkte hon där?

Smegma John 12 februari 2014

  Jag onanerar till detta

Nils 12 februari 2014

  Jag saknar min häst.

Fjodor Stolpskott 12 februari 2014

  Faen! Vilket lyllo, själv byte jag bort min dotter mot en igelkott lvl 39 med the twin blades of Azzinoth men det gjorde så förbannat ont att rida på den 🙁

Böne Mur 12 februari 2014

  Jag tycker synd om mamman, hon saknar ju nitar helt på armlädret!

Lotta Dinamint 12 februari 2014

  Sverige borde förbjudas!

Hercules 12 februari 2014

  Hoppas på LVU!!!
  Var mamman Xena the warrior princess? 🙂

Anti 12 februari 2014

  Sjuk företeelse, håll Ér till verkligheten, men de klarar Ni väl inte av barnrumpor !!

Bortbyting 12 februari 2014

  Önskar jag hunnit före ungarna.. Dom bytte bort mig mot en brödkaka, brödkakan tjötade tydligen inte lika mycket..

Osmart 12 februari 2014

  Haha, insåg inte att det var skämt förens sista raden i stort sett. Men inser att jag inte är osmartast här ändå! 😉

Povel Svammel 13 februari 2014

  Mitt hembiträde Anna, min trogna lilla skatt,
  förlora jag i poker till Stig Järrel i förrgår natt!

  Önskar det hade varit barnen istället.

  hälsar
  Povel

Greger Gotthard Hallvante 13 februari 2014

  Ursäkta, men jag tror bestämt att det är heastens verk allt detta ofog. Det råder enligt mig inga tvivel om att dvärgarna är med i spelet.

Hingst Borg 13 februari 2014

  Dålig deal. Dina barn var skit 🙁

  Jag vill ha tillbaka min häst

  GE MIG MIN HÄST

Pang i kalufsen 13 februari 2014

  vilket pucko som byter bort sin häst mot ett par kids

Brunte 13 februari 2014

  Var noga med att göra bakgrundskollen på Pålle. Det var inte länge sedan vi hade kontaminerat hästkött i våra frysar…

Barney 13 februari 2014 Heest 16 februari 2014

  Hmm en häst med GAG-paket? vad är det för slags lajv riktigt?

dagny l.norén 4 mars 2014

  Jag är barnes mormor,och jag måste säga att min dotter gjorde ett kap.
  Önskar att det fanns såna möjligheter när jag var ung,då hade man kanske fått ett drägligt liv

Lisa 18 mars 2014

  hahhahahahahahahahaahaahahahah

Lena Nyberg 20 mars 2014

  Det roligaste är ju att läsa kommentarerna från dom som tror på detta 🙂 Måste vara totalt humorbefriade typer.

lol 30 december 2014

  Hände mig också, fast jag bytte bort mina pungkulor mot dorans blade…

Jan 3 januari 2015

  Det finnes faktisk ikke ord på dumskapen. Gratulere.

LajvarGurra87 10 januari 2015

  Det är alltid tråkigt när sådana här saker händer. Och det är lätt att dra alla lajvare över en kant. Typ ”ansvarslösa”, ”våldsmakare” eller ”lurendräjare”. Jag kan i ärlighetens namn inte själv minns hur många dolkar och hylsor jag har blivit bedragen på…
  Ibland går rollspelet helt enkelt över styr, och det kan ta ett par dagar att komma ur karaktär.
  Jag hoppas innerligt att hon inte gör om detta misstaget om hon har några barn kvar…
  Men själv hur ledsen både jag och pappa blev när morfars slida spelades bort på dobbel.

ronnie renberg 4 februari 2015

  asså seriöst vaafan är det här råkade bytta bort min mormor mot en stav seriös om ni träffar granylover i ett laj spel kan ni vill maila mig lajvarnaslajv”hotmail.com

Greve Grusgång 14 februari 2015

  Jag sålde min själ till djävulen men fick väl egentligen ingenting, men det var ju förstås inte i ett lajv utan under den riktiga medeltiden…

Conny Påse 14 februari 2015

  Skönt att det pratas om lajv och dess baksidor. Jag har slutat efter många tråkigheter. Droppen var på Doom in heck i Trosa. Jag spelade Arym Halifax mag/wiz ranger och träffade Sexy Sadie dark elf och vi fick till det på natten. På morgonen hette Sadie aPer, var 37 år och sotare.

Johan 12 juni 2017

  Jävlar

erkwwei 26 januari 2018

  jag byter dagligen barn mot pengar till alkohol.

Dr. Ing. h. F. C. Adolf eichmann 6 april 2018

  Jag tror att en uppdatering är på sin plats…

  De kära barnen är efter en operation som involverade såväl Socialtjänsten som polisens Nationella Insatsstyrka och den där skäggige filuren som jobbade på OK förut tillbaka hos sin mor – i Mårtensro. Även det påstådda föräldraskapet hos artikelns numer beridna huvudperson var nämligen larv… Förlåt, ”lajvande”.

  Barnen rövades bort under ett s.k. rollspel i Sidsjön, ett av skeppen hamnade pga usel navigation i Mårtensbäcken och de aktuella knoddarna misstogs för de rumänska barnhemsbarn som inför ”lajvandet” inköpts av rollspelets arrangörer. De rumänska barnen, utan identitetshandlingar, var gåvor till spelarna och fick fritt förfogas över av dessa – något som förstås inte är fallet med fina, ariska telningar som de aktuella.

  Lyckligtvis hamnade de inte i dagens lunch på travrestaurangen eller i den där lägenheten uppe på Granlo där lokala affärsmän från mellanöstern hyr ut dem på timbasis till långväga ditresta pederaster utan hos en helt vanlig veganfamilj i Sörböle, så de kunde återbördas till sin födslomoder med samtliga kroppsdelar i behåll och med ursprunglig invändig diameter.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Sundsvallsbladet.se
Fler häpnadsväckande nyheter

Pojkar försökte lura med sig gubbe i bilen

LOKALT

Två ynglingar försökte lura med sig en 78-årig gubbe.

Mange Sjödin (M) på strippklubb i Gnesta – eller?

LOKALT

”Han gled runt i lokalen mest hela kvällen”

Borttappade vantar

LOKALT

En kvinna i 30 års åldern tappade, runt lunchtid under gårdagen, sina vantar i centrala Sundsvall då hon var ute på långpromenad med sin tillfälligt förlamade man. Hon kan tyvärr inte minnas var hon kan ha tappat dom eller hur det överhuvudtaget kunde ske. Polisen undersöker ärendet och letar fortfarande. Vantarna har ännu inte påträffats. […]

Sundsvallsgymnasium jobbar för utsatta länder

LOKALT

Gymnasium jobbar för utsatta länder SUNDSVALL Att elever och skolor i olika projekt jobbar för utsatta länder är ingen nyhet. Sättet dessa donationer kommer att ske på är däremot något vi tror är det första i sitt slag. Det handlar inte om pengar, leksaker, kläder eller liknande utan de ska donera sitt könshår.

Terrier gjorde utfall mot sin husse – gned sedan rumpan mot nylagd parkett

NÖJE

”Jag vill inte att fekaliepartiklar ska sätta sig i min parkett”

Så ska Sundsvallsbron lösa tiggeriet i kommunen

LOKALT

Tiggeriet i Sundsvall har ökat senaste tiden och nu har en bisarr motion lagts fram.


ANNONS

Mest lästa