Skaffa PLUS idag! - Bara 599:- i månaden för svartvita bilder i artiklarna   †   Sundsvall -5°C    
Sundsvall -5°C ons 12 dec 2018
7.2k    1   

After work skrotas – alkohol ska inte förknippas med arbete. Alls.

NÖJE

Passa på att aw:a med dina arbetskollegor innan årsskiftet är här, för efter det blir after work förbjudet i hela länet.

Det är Arbetsgivarnas Riksförbund som röstat igenom förslaget under den årliga höststämman som gick av stapeln under gårdagskvällen på en välkänd restaurang i centrala Sundsvall.

– Det är noll tolerans mot alkohol som gäller. Alkohol som på något sätt beblandas med jobbet under eller efter arbetstid är anledningen till förbudet, menar ordförande Sten Sterner.

Att förbudet enbart gäller Västernorrland ska ha och göra med den dystra statistiken som visar att länet har flest olyckor och brott förknippade med alkohol.

After work behöver inte nödvändigtvis betyda att alkohol intas. Hur ser ni på det?
– När man aw:ar befinner man sig oftast i en miljö där alkohol enkelt finns att tillgå. Det är inte acceptabelt, säger Sten Sterner.

Så man gör inte som man vill efter arbetstid menar ni?
– Nej. Eftersom man umgås med arbetskollegor på en After work förknippas man indirekt med sitt arbete och då är alkohol aldrig okej. Vi värnar om länets allmänhälsa och stävjar alkoholism.

FAKTARUTA
After work är ett fenomen som har sitt ursprung från dom Förenta Staternas land. After work går i stort sätt ut på att, efter arbetstid, ta med sig sina kollegor ut på en krog/pub/restaurang där alkohol intas till en nivå så pass att man glömmer arbetsuppgifterna man haft tidigare under dagen. Detta görs för att man ska orka med resterande dagar av veckan.

Styvbjörn Jonsson
Styvbjörn Jonsson
26 november 2013

ANNONS
  Kommentarer (0)
 Bert Karlsson 13 januari 2015

    Hur går det för mig som är egen företagare?
    Får jag inte dricka alkohol alls eftersom jag arbetar hemifrån?

    Får min fruga ta ett glas vin medan jag arbetar?
    Det här kan vara slutet för vårt äktenskap.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Sundsvallsbladet.se
Fler häpnadsväckande nyheter

Trodde hon var nykär – Du kan inte ana vad det egentligen var!

LOKALT

Alla som stadgat sig och befinner sig i livets psykiska slutskede efter två år med sin partner har alltid drömt om att bli nykär igen.

Helena Bergström slutar visa tissarna – ett nyårslöfte

NÖJE

Nu har vi sett Helena Bergströms tissar för sista gången på film. Enligt henne själv har hon gett sig ett nyårslöfte att sluta exponera sina bihang i samtliga och kommaande roller. Helena Bergström är en folkkär skådespelare och har medverkat i många svenska klassiska filmer genom tiderna, men med ett speciellt signum – att visa […]

Migrän är inbillning, benämns numera som huvudvärk

INRIKES

Ny forskning visar att migrän bara är inbillning och är egentligen en helt vanlig lätt huvudvärk. Eftersom den s.k sjukdomen oftast drabbar det svagare könet, dvs kvinnor, upplevs huvudvärken mer intensiv och värre än vad den egentligen är. Det här gör att man fr.om 1 maj inte kommer kunna sjukanmäla sig och stanna hemma från […]

Kollega taggad inför julbord med jobbet – fått sömnproblem

LOKALT

”Får jag chansen ska jag bjuda Siv på dans.”

Epa-cruising i Stenstan, inga besökare förväntas

LOKALT

Epa-raggarna (även kallad ”Matforsbor”) tar ett sista krafttag innan vintern för att visa upp sina rostiga härk med gigantiska osthyvlar på bakluckan. Att dom förväntar sig dra till sig en publik som ska beskåda dessa inavel till bilar är något gemene Sundsvallsbo inte förstår sig på. Idén till hela epa-evenemanget uppstod tidigare i somras under […]

Petter, 34, fick panerad torsk istället för en Whopper

LOKALT

”Jag beställde en Whopper Cheese & Bacon men fick panerade torskfilé med remouladsås istället.”


ANNONS

Mest lästa