Skaffa PLUS idag! - Bara 599:- i månaden för svartvita bilder i artiklarna   †   Sundsvall -1°C    
Sundsvall -1°C lör 23 feb 2019
7.4k    1   

After work skrotas – alkohol ska inte förknippas med arbete. Alls.

Passa på att aw:a med dina arbetskollegor innan årsskiftet är här, för efter det blir after work förbjudet i hela länet.

Det är Arbetsgivarnas Riksförbund som röstat igenom förslaget under den årliga höststämman som gick av stapeln under gårdagskvällen på en välkänd restaurang i centrala Sundsvall.

– Det är noll tolerans mot alkohol som gäller. Alkohol som på något sätt beblandas med jobbet under eller efter arbetstid är anledningen till förbudet, menar ordförande Sten Sterner.

Att förbudet enbart gäller Västernorrland ska ha och göra med den dystra statistiken som visar att länet har flest olyckor och brott förknippade med alkohol.

After work behöver inte nödvändigtvis betyda att alkohol intas. Hur ser ni på det?
– När man aw:ar befinner man sig oftast i en miljö där alkohol enkelt finns att tillgå. Det är inte acceptabelt, säger Sten Sterner.

Så man gör inte som man vill efter arbetstid menar ni?
– Nej. Eftersom man umgås med arbetskollegor på en After work förknippas man indirekt med sitt arbete och då är alkohol aldrig okej. Vi värnar om länets allmänhälsa och stävjar alkoholism.

FAKTARUTA
After work är ett fenomen som har sitt ursprung från dom Förenta Staternas land. After work går i stort sätt ut på att, efter arbetstid, ta med sig sina kollegor ut på en krog/pub/restaurang där alkohol intas till en nivå så pass att man glömmer arbetsuppgifterna man haft tidigare under dagen. Detta görs för att man ska orka med resterande dagar av veckan.
Styvbjörn Jonsson
Styvbjörn Jonsson
26 november 2013

ANNONS
  Kommentarer (0)
 Bert Karlsson 13 januari 2015

    Hur går det för mig som är egen företagare?
    Får jag inte dricka alkohol alls eftersom jag arbetar hemifrån?

    Får min fruga ta ett glas vin medan jag arbetar?
    Det här kan vara slutet för vårt äktenskap.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Sundsvallsbladet.se
Fler häpnadsväckande nyheter

Sundsvallsgymnasium jobbar för utsatta länder

LOKALT

Gymnasium jobbar för utsatta länder SUNDSVALL Att elever och skolor i olika projekt jobbar för utsatta länder är ingen nyhet. Sättet dessa donationer kommer att ske på är däremot något vi tror är det första i sitt slag. Det handlar inte om pengar, leksaker, kläder eller liknande utan de ska donera sitt könshår.

Stämmer bion – blev skelögd av 3d-filmen

NÖJE

Utbytesstudenten från Indien såg fram emot att gå på 3d-bio.

Sjuksköterskor toppar listan på yrkesgrupper som klagar mest

INRIKES

Sjuksköterskor är den yrkesgrupp som klagar allra mest visar en ny undersökning. Klagomålen är dessutom helt grundlösa. – Har man valt att utbilda sig till sjuksköterska så bör man ha i åtanke att det är ett krävande jobb. Ska man klaga på löner och sin arbetssituation hela tiden bör man välja ett annat yrke. Lägg […]

Mödomshinna tvingade badet att tömmas på vatten

SEX

Himmelska badet i Sundsvall tvingades tömmas helt på vatten under förmiddagen.

Mannen bakom Nigeriabreven är död – var inte en bluff

UTRIKES

Ingen nappade på Nigerianens erbjudanden om hundratals miljoner dollar.

Migrän är inbillning, benämns numera som huvudvärk

INRIKES

Ny forskning visar att migrän bara är inbillning och är egentligen en helt vanlig lätt huvudvärk. Eftersom den s.k sjukdomen oftast drabbar det svagare könet, dvs kvinnor, upplevs huvudvärken mer intensiv och värre än vad den egentligen är. Det här gör att man fr.om 1 maj inte kommer kunna sjukanmäla sig och stanna hemma från […]


ANNONS

Mest lästa