Skaffa PLUS idag! - Bara 599:- i månaden för svartvita bilder i artiklarna   †   Sundsvall 10°C    
Sundsvall 10°C fre 22 september 2017
5.1k    13   

Tonåringarna bokade Kos – Autocorrect gav dom Kosovo

NÖJE

En grupp tonåringar från Sörfors bokade en partyresa till den grekiska ön Kos men hamnade istället i Kosovo. På grund av autocorrect.

Tonåringarna från Sörfors ville till Kos och partaja och bokade därför en sista minuten-resa via en app i mobilen. Men det blev inte riktigt som dom hade tänkt sig.
Det visade sig att Saris, 18, som bokade resan var ouppmärksam på att telefonens autocorrect-funktion hade ändrat Kos till Kosovo och katastrofen var ett faktum.
– Ja, såhär i efterhand man kan tycka att det var lite slarvigt av mig men det såg faktiskt fint ut på bilderna med en strand och så.

Åkte ändå
Trots felbokningen och det mindre populära turistmålet valde ynglingarna ändå att åka eftersom resan redan var betald och avbokningsskydd inte hade tecknats.

Styvbjörn Jonsson
Styvbjörn Jonsson
14 juli 2015

ANNONS
  Kommentarer (13)
 Yvonne Hellman 18 juni 2017

  Jag bor i Blekinge men funderar nästan på en prenumeration på Sundsvallsbladet. Alla tidningar hittar ju på sina artiklar men denna blaska gör det med finess.

Jasmine Barowks 25 januari 2017

  Nice Photo-Shopping skills ni har!

Markus 20 maj 2016

  De gråtande barnen är tagna från en bild på överlevande från Utöja

Dag Eriksson 6 augusti 2015

  Mycket tråkig historia detta. Det är dock deras eget fel och jag hoppas inte att de får pengarna tillbaka av kommunen eller dylikt. Varför ska alla gråta ut i dagspressen så fort de gjort ett fel? Jag gnäller inte när jag råkar köra över sundsvallsbron och får betala dyra avgifter.

Dejan 16 juli 2015

  Seriöst människor ni måste börja lära er att ta allt ni läser på internet med en nypa salt. Sarkasmen och ironin från Wilson lyser ju med sin närvaro, hur kan ni missa det? Underbart inlägg Wilson och mer underhållande än huvudartikeln 🙂

Josefin 16 juli 2015

  Snubben driver ju. Man undrar hur långt ni tänkte när ni svarade på hans inlägg som att han var seriös….

Patrick 16 juli 2015

  Wilson Wojtek

  Till skillnad från övriga i denna tråd uppskattar jag din humor.

johan 15 juli 2015

  Wilson är du helt allvarlig? Vadå att låta en dator bestämma vart man ska åka, dessa tjejer valde att att åka till kos men istället så blev det lite fel pågrund av slarv. Det har inget med att datorer bestämmer vart folk ska åka. Om de hade gjort det rätt och kontrollerat lite så hade detta problemet inte uppståt.

  Kan hålla med dig att tekniken har utvecklats väldigt mycket och den kanske har nått den punkten då det blir för mycket men detta idiotiska misstaget dessa tjejer gjorde har inget problem med att tekniken har kommit för långt, det är snarare att tekniken inte har utvecklats tillräckligt mycket för att mobilen skall veta skillnaden mellan kos och kosovo…

Emil Hultgren 15 juli 2015

  Wilson Wojtek

  Håller Med Lisa larsson. Om du blev förvånad över att en 3 månader gammal bebis stoppar pennan i munnen istället för att måla dig en teckning så är det nog inte ungen det är fel på… Höj dig!

Lisa larsson 15 juli 2015

  Tror inte att en 3 månaders barn vet hur en mobil fungerar och än mindre hur man använder en penna!

lejnus 15 juli 2015

  haha trollradarn floppar ur

Kristoffer 15 juli 2015

  Wilson Wojtek.

  Datorer kör redan bil åt oss, se bara på testet som görs i Göteborg. Och ja, datorer gör också vårt jobb inom många arbetsområden 😉

Wilson Wojtek 14 juli 2015

  Jag tycker att tekniken börjar gå för långt, den styr ju över våra liv! Även om jag föredrar en resa till Kosovo framför Kos, så är det inte okej att låta en DATOR bestämma var folk ska åka.

  Vad händer härnäst? Kommer datorer köra våra bilar, laga vår mat, jobba åt oss? Vad fan ska vi göra då? Lata oss och skörda frukten från robotarnas arbete?! Det låter ju som någon slags science fiction-utopi! FY FAN!!!

  I fredags träffade jag mitt barnbarn, knappt 3 månader gammal. Jag gav barnbarnet en penna samt ett papper och bad om att få en teckning. Vet ni vad ungen gör? Stoppar in pennan i munnen, som om det var en LEKSAK! I nästa stund tog ungen min telefon, öppnade min Facebook-app och började tjuvläsa mina meddelanden! Och som grädde på moset blev jag statuskapad… ”Jag är gammal och stinker piss”, skrev snorungen. Nu får det vara nog…

  Nej, jag tror på en teknikfri värld, UTAN datorer som styr över våra liv! Därför röstar jag på Penna- & papperdemokraterna i valet till kommunfullmäktige år 2018!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Sundsvallsbladet.se
Fler häpnadsväckande nyheter

Stämmer bion – blev skelögd av 3d-filmen

NÖJE

Utbytesstudenten från Indien såg fram emot att gå på 3d-bio.

Narkoman överlämnar sig själv efter ha kört ihjäl sin låtsaskompis

INRIKES

”Jag blev förtvivlad när jag såg Kenta falla ihop.”

Ulla, 53, blev bestulen på luft ur bildäcket – för andra gången

LOKALT

Ulla möttes av en otäck syn när hon skulle ta bilen till jobbet under fredagsmorgonen.

Kanylloppis orsakar omfattande HIV-smitta

LOKALT

Efter årets kanylloppis på Folkets Park i Matfors har fler än väntade blivit HIV-smittade och dödssjukdomen sprids nu som en löpeld i Sundsvalls knarkarnäste. Det här innebär att HIV nu är vanligare än både alkoholförgiftning och narkotikaberoende i den lilla idyllen ca 2 mil väster om Sundsvall. – Vi är inte helt säkra än men […]

Ola Lindholm i svenska Celebrity Rehab

INRIKES

Igår föll domen mot Ola Lindholm, fd programledare och chefredaktör. Han dömdes mot sitt nekande för ringa narkotikabrott och har nu bekräftat sin medverkan i den svenska versionen av TV-programmet ”Celebrity Rehab”. – Ja, det stämmer bra. Jag har valt att söka hjälp hos Dr. Alban för mitt koks-missbruk. Det här gör jag dels för att bli […]

Pojkar försökte lura med sig gubbe i bilen

LOKALT

Två ynglingar försökte lura med sig en 78-årig gubbe.


ANNONS

Mest lästa