Skaffa PLUS idag! - Bara 599:- i månaden för svartvita bilder i artiklarna   †   Sundsvall 1°C    
Sundsvall 1°C lör 17 nov 2018
20.5k    0   

Mannen bakom Nigeriabreven är död – var inte en bluff

UTRIKES

Nigerias rikaste man har påträffats död av lokal polis i sitt hem. Fyndet gjordes utanför, men ändå ganska nära, byn Gwadabawa i norra Nigeria.

Enligt miljardärens hembiträde var den döda mannen egentligen en mycket givmild person men lyckades aldrig skänka några pengar. Alls. Mannen led av en komplicerad muskelsjukdom större delen av sitt 90-åriga liv vilket gjorde honom strandad i sitt eget hem.

Redan under 80-talet försökte Nigerianen skänka stora summa pengar genom att kontakta olika företag och privatpersoner via fax men fick aldrig något gehör. Ca 10 år senare försökte han igen via e-post från olika avsändare men lyckades ändå inte få någon att nappa på erbjudanden om hundratals miljoner dollar. Anmälningar och dödshot var det enda som returnerades till mannens hotmail vilket ledde till djup depression. Mannens försök att skänka pengar är vad som i folkmun kallas för ”Nigeriabrev”.

Enligt obekräftade uppgifter ska Nigerianens rikedomar ha värderats till 40 000 miljarder svenska kronor men ekonomianalytiker misstänker att det kan vara ett räkneexempel.

Styvbjörn Jonsson
Styvbjörn Jonsson
2 maj 2018

ANNONS
  Kommentarer (0)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Sundsvallsbladet.se
Fler häpnadsväckande nyheter

Ola Lindholm i svenska Celebrity Rehab

INRIKES

Igår föll domen mot Ola Lindholm, fd programledare och chefredaktör. Han dömdes mot sitt nekande för ringa narkotikabrott och har nu bekräftat sin medverkan i den svenska versionen av TV-programmet ”Celebrity Rehab”. – Ja, det stämmer bra. Jag har valt att söka hjälp hos Dr. Alban för mitt koks-missbruk. Det här gör jag dels för att bli […]

Terrier gjorde utfall mot sin husse – gned sedan rumpan mot nylagd parkett

NÖJE

”Jag vill inte att fekaliepartiklar ska sätta sig i min parkett”

Ny studie – män har värre förkylningar än kvinnor

INRIKES

Ett gäng forskare på Göteborgs universitet har kommit fram till att män har 10 gånger värre förkylningar än kvinnor. Myten om att män inte har lika ont och klagar mer på sina förkylningar än kvinnor är alltså spräckt. Som karl har man alla tider fått höra av kärringen att man bara klagar på sin förkylning […]

Trodde hon var nykär – Du kan inte ana vad det egentligen var!

LOKALT

Alla som stadgat sig och befinner sig i livets psykiska slutskede efter två år med sin partner har alltid drömt om att bli nykär igen.

Vapen, sprit, amfetamin och kokain hittad bakom Arbetsförmedlingen

LOKALT

Vapen, sprit, amfetamin och kokain hittad bakom Arbetsförmedlingen SUNDSVALL Ett stort antal vapen med tillhörande ammunition och flera tunnor sprit har hittats bakom Arbetsförmedlingen.

10.000 dvärgar till Nordic Hallen i Sundsvall

NÖJE

Varje år håller småväxta människor runt om i norden ett särskilt konvent, ett konvert enbart för dvärgar. I år har oturen kommit till oss här i Sundsvall och Nordic Hallen dit det beräknas komma ca 10.000 dvärgar från Norge, Finland, Danmark och Sverige. Vi normala människor med en kroppslängd på 150cm eller mer, vilket är […]


ANNONS

Mest lästa