Skaffa PLUS idag! - Bara 599:- i månaden för svartvita bilder i artiklarna   †   Sundsvall 17°C    
Sundsvall 17°C sön 22 jul 2018
19.7k    0   

Mannen bakom Nigeriabreven är död – var inte en bluff

UTRIKES

Nigerias rikaste man har påträffats död av lokal polis i sitt hem. Fyndet gjordes utanför, men ändå ganska nära, byn Gwadabawa i norra Nigeria.

Enligt miljardärens hembiträde var den döda mannen egentligen en mycket givmild person men lyckades aldrig skänka några pengar. Alls. Mannen led av en komplicerad muskelsjukdom större delen av sitt 90-åriga liv vilket gjorde honom strandad i sitt eget hem.

Redan under 80-talet försökte Nigerianen skänka stora summa pengar genom att kontakta olika företag och privatpersoner via fax men fick aldrig något gehör. Ca 10 år senare försökte han igen via e-post från olika avsändare men lyckades ändå inte få någon att nappa på erbjudanden om hundratals miljoner dollar. Anmälningar och dödshot var det enda som returnerades till mannens hotmail vilket ledde till djup depression. Mannens försök att skänka pengar är vad som i folkmun kallas för ”Nigeriabrev”.

Enligt obekräftade uppgifter ska Nigerianens rikedomar ha värderats till 40 000 miljarder svenska kronor men ekonomianalytiker misstänker att det kan vara ett räkneexempel.

Styvbjörn Jonsson
Styvbjörn Jonsson
2 maj 2018

ANNONS
  Kommentarer (0)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Sundsvallsbladet.se
Fler häpnadsväckande nyheter

Kollega bjöd på tårta – nyanländ smakade innan den möglade

LOKALT

”Jag trotsade mina svenska kollegor som menade att man aldrig får ta första biten, eller den sista.”

Plåster skördar nya dödsoffer – Bamseplåster populärast i Sundsvall

LOKALT

Fentanylplåster har skördat många liv runtom i Sverige den senaste tiden. Nu har turen kommit till Sundsvall men här är det Bamseplåstret som är populärast bland bottenskrapet. – Det är absolut bäst tryck i den sorten och dessutom enklare att få tag i, säger en erfaren plåsterjunkie. Fentanylplåster lindrar smärta hos cancerpatienter. På sistone har […]

Kenneth åkte till Indien för att hitta sig själv – blev missnöjd

INRIKES

”När jag var i Indien insåg jag att jag egentligen är ett svin.”

”Barnen i Afrika” är ett förlegat uttryck

INRIKES

Det är inte särskilt synd om barnen i Afrika längre.

Tonåringarna bokade Kos – Autocorrect gav dom Kosovo

NÖJE

”Ja, såhär i efterhand man kan tycka att det var lite slarvigt av mig men det såg faktiskt fint ut på bilderna med en strand och så.”

10.000 dvärgar till Nordic Hallen i Sundsvall

NÖJE

Varje år håller småväxta människor runt om i norden ett särskilt konvent, ett konvert enbart för dvärgar. I år har oturen kommit till oss här i Sundsvall och Nordic Hallen dit det beräknas komma ca 10.000 dvärgar från Norge, Finland, Danmark och Sverige. Vi normala människor med en kroppslängd på 150cm eller mer, vilket är […]


ANNONS

Mest lästa