Skaffa PLUS idag! - Bara 599:- i månaden för svartvita bilder i artiklarna   †   Sundsvall 19°C    
Sundsvall 19°C fre 25 maj 2018
18.8k    0   

Mannen bakom Nigeriabreven är död – var inte en bluff

UTRIKES

Nigerias rikaste man har påträffats död av lokal polis i sitt hem. Fyndet gjordes utanför, men ändå ganska nära, byn Gwadabawa i norra Nigeria.

Enligt miljardärens hembiträde var den döda mannen egentligen en mycket givmild person men lyckades aldrig skänka några pengar. Alls. Mannen led av en komplicerad muskelsjukdom större delen av sitt 90-åriga liv vilket gjorde honom strandad i sitt eget hem.

Redan under 80-talet försökte Nigerianen skänka stora summa pengar genom att kontakta olika företag och privatpersoner via fax men fick aldrig något gehör. Ca 10 år senare försökte han igen via e-post från olika avsändare men lyckades ändå inte få någon att nappa på erbjudanden om hundratals miljoner dollar. Anmälningar och dödshot var det enda som returnerades till mannens hotmail vilket ledde till djup depression. Mannens försök att skänka pengar är vad som i folkmun kallas för ”Nigeriabrev”.

Enligt obekräftade uppgifter ska Nigerianens rikedomar ha värderats till 40 000 miljarder svenska kronor men ekonomianalytiker misstänker att det kan vara ett räkneexempel.

Styvbjörn Jonsson
Styvbjörn Jonsson
2 maj 2018

ANNONS
  Kommentarer (0)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Sundsvallsbladet.se
Fler häpnadsväckande nyheter

EU förbjuder tatueringar med tribals inför Beach 2013

INRIKES

Sommaren är räddad och det ser ut att bli den bästa sedan tidigt 90-tal. EU har nyligen infört ett förbud mot tatueringar med s.k. ”tribals” vilket gör att dessa människor/fän inte under några omständigheter får exponera sina anskrämliga huddekorationer på stranden eller vid den lokala poolen. Förbudet sträcker sig mellan maj och september 2013 när […]

”Jag rastade bara kobran…”

LOKALT

I går kväll fick Ljustadalen bekanta sig med fyra exotiska ormar och ingen visste var dom kom från. Sundsvallsbladet har pratat med ägaren till dom små slingriga asen. Ormmannen från Ljustadalen, eller Snake Plissken, som han gärna kallar sig själv för hörde av sig till Sundsvallsbladet efter all uppståndelse kring hans ormar. Vann Robinson, är […]

Ny studie – män har värre förkylningar än kvinnor

INRIKES

Ett gäng forskare på Göteborgs universitet har kommit fram till att män har 10 gånger värre förkylningar än kvinnor. Myten om att män inte har lika ont och klagar mer på sina förkylningar än kvinnor är alltså spräckt. Som karl har man alla tider fått höra av kärringen att man bara klagar på sin förkylning […]

Gekås öppnar i Sundsvall

INRIKES

”Birsta har inte varit något alternativ”

Ola Lindholm i svenska Celebrity Rehab

INRIKES

Igår föll domen mot Ola Lindholm, fd programledare och chefredaktör. Han dömdes mot sitt nekande för ringa narkotikabrott och har nu bekräftat sin medverkan i den svenska versionen av TV-programmet ”Celebrity Rehab”. – Ja, det stämmer bra. Jag har valt att söka hjälp hos Dr. Alban för mitt koks-missbruk. Det här gör jag dels för att bli […]

Flickvän stämmer pojkvän – för tråkigt frieri

NÖJE

Pojkvännens fantasilösa frieri skapade ”osexig osämja” mellan paret.


ANNONS

Mest lästa