Skaffa PLUS idag! - Bara 599:- i månaden för svartvita bilder i artiklarna   †   Sundsvall -6°C    
Sundsvall -6°C ons 23 jan 2019
21k    0   

Mannen bakom Nigeriabreven är död – var inte en bluff

UTRIKES

Nigerias rikaste man har påträffats död av lokal polis i sitt hem. Fyndet gjordes utanför, men ändå ganska nära, byn Gwadabawa i norra Nigeria.

Enligt miljardärens hembiträde var den döda mannen egentligen en mycket givmild person men lyckades aldrig skänka några pengar. Alls. Mannen led av en komplicerad muskelsjukdom större delen av sitt 90-åriga liv vilket gjorde honom strandad i sitt eget hem.

Redan under 80-talet försökte Nigerianen skänka stora summa pengar genom att kontakta olika företag och privatpersoner via fax men fick aldrig något gehör. Ca 10 år senare försökte han igen via e-post från olika avsändare men lyckades ändå inte få någon att nappa på erbjudanden om hundratals miljoner dollar. Anmälningar och dödshot var det enda som returnerades till mannens hotmail vilket ledde till djup depression. Mannens försök att skänka pengar är vad som i folkmun kallas för ”Nigeriabrev”.

Enligt obekräftade uppgifter ska Nigerianens rikedomar ha värderats till 40 000 miljarder svenska kronor men ekonomianalytiker misstänker att det kan vara ett räkneexempel.

Styvbjörn Jonsson
Styvbjörn Jonsson
2 maj 2018

ANNONS
  Kommentarer (0)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Sundsvallsbladet.se
Fler häpnadsväckande nyheter

Hiphopen tas från förorten

INRIKES

”Hiphopare har för stort inflytande över personer i områden där arbetslösheten är hög.”

Rökutveckling när pensionär försökte kremera katten i ugnen

LOKALT

Kraftig rökutveckling uppstod i en lägenhet i Timrå när en pensionär försökte kremera sin katt i ugnen.

Kan ha fått fel soppa i tallriken

LOKALT

Soppköket i Norrmalm kan ha delat ut nyponsoppa på en gulaschdag av misstag.  – Det är något som är tokigt men vi vill inte spekulera innan det kommer svar på testerna, säger Svempa som är köksmästare på soppköket.  Det är enligt Svempa en handfull hemlösa som har hört av sig och klagat på att deras magar […]

Narkoman överlämnar sig själv efter ha kört ihjäl sin låtsaskompis

INRIKES

”Jag blev förtvivlad när jag såg Kenta falla ihop.”

BVC förväxlade två små bebisar

NÖJE

Det var när den 4 veckor gamla flickan (t.h på bilden) skulle mätas, vägas och vaccineras som läkaren på BVC råkade förväxla barnen och lämnade tillbaka fel unge. Mamman har nu anmält det inträffade till Socialstyrelsen. Det var när de skulle lämna BVC och åka hem som mamman såg att hon fick fel bebis (t.v på […]

”Vägpiraterna lurade av oss våra barnbarn, det var förkastligt”

INRIKES

Se upp! Nu har vägpiraterna kommit till Västernorrland. Oförskämdare, listigare och fräckare än någonsin så låt er inte luras. Pensionärerna Bo och Ann Ahl’s bilresa till Torneträsk tillsammans med sina barnbarn fick ett abrupt avbrott i Njurunda. – Ut i vägen kommer en man och viftar med händerna. Han sträcker sig in genom bilfönstret, gråter ohejdat och säger […]


ANNONS

Mest lästa