Skaffa PLUS idag! - Bara 599:- i månaden för svartvita bilder i artiklarna   †   Sundsvall -1°C    
Sundsvall -1°C lör 23 feb 2019
2.3k    5   

10.000 dvärgar till Nordic Hallen i Sundsvall

Varje år håller småväxta människor runt om i norden ett särskilt konvent, ett konvert enbart för dvärgar. I år har oturen kommit till oss här i Sundsvall och Nordic Hallen dit det beräknas komma ca 10.000 dvärgar från Norge, Finland, Danmark och Sverige.

Vi normala människor med en kroppslängd på 150cm eller mer, vilket är kravet för att inte behöva räknas som en dvärg, kommer troligtvis stöta på någon av dessa förväxta spädbarn i vår stad. Därför uppmanas vi av både polisen och djurskyddsinstitutet att inte mata dvärgarna eller ens kommunicera med dom då de lätt blir aggressiva. Vi kommer däremot få köpa en biljett för 150:- och tävla i Dvärgkastning* som är en stor inkomstkälla för småfolket.

Vi har försökt nå arrangörerna till konventet för en kommentar men utan framgång då dvärgar i allmänhet är väldigt folkskygga.

Dvärgkastning är en scenkonst där normal- eller storväxta personer kastar personer med dvärgväxt, ibland mot en vägg klädd med kardborreband.
Aktiviteten kan betraktas som förnedrande mot kortväxta, och är förbjuden i vissa länder.

 

Styvbjörn Jonsson
Styvbjörn Jonsson
14 oktober 2011

ANNONS
  Kommentarer (5)
 ole 12 mars 2012

    vart anmäler jag mig???

steve 17 januari 2013

    Dom verkar vara en man kort.

Beväpnad sundsvallsbo 7 maj 2015

    Dvärgarna är visserligen fridlysta, men jag skulle inte tveka att skjuta om en dvärg skulle uppträda hotfullt mot mig och min familj. Det är lätt att säga att man inte behöver vara rädd för dvärgar om man bor i södra landsändan där det inte finns några. Här uppe i norr förstår vi bättre.

Hans pettersson 27 oktober 2015

    Jag har tycker att dvärgar är väldigt obehagliga djur! Hade en dvärg när jag var mindre då jag inte hade råd med någon annat husdjur och den var rolig i början men sen så spårade det ur så jag sålde den till cirkus. Men kan dock rekommendera att titta på dvärgkastningen då dem flyger så långt!

Nisse Binderfeldt 19 juni 2017

    Snövit är med på efterfesten.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Sundsvallsbladet.se
Fler häpnadsväckande nyheter

Sjuksköterskor toppar listan på yrkesgrupper som klagar mest

INRIKES

Sjuksköterskor är den yrkesgrupp som klagar allra mest visar en ny undersökning. Klagomålen är dessutom helt grundlösa. – Har man valt att utbilda sig till sjuksköterska så bör man ha i åtanke att det är ett krävande jobb. Ska man klaga på löner och sin arbetssituation hela tiden bör man välja ett annat yrke. Lägg […]

Sundsvallsgymnasium jobbar för utsatta länder

LOKALT

Gymnasium jobbar för utsatta länder SUNDSVALL Att elever och skolor i olika projekt jobbar för utsatta länder är ingen nyhet. Sättet dessa donationer kommer att ske på är däremot något vi tror är det första i sitt slag. Det handlar inte om pengar, leksaker, kläder eller liknande utan de ska donera sitt könshår.

Epa-cruising i Stenstan, inga besökare förväntas

LOKALT

Epa-raggarna (även kallad ”Matforsbor”) tar ett sista krafttag innan vintern för att visa upp sina rostiga härk med gigantiska osthyvlar på bakluckan. Att dom förväntar sig dra till sig en publik som ska beskåda dessa inavel till bilar är något gemene Sundsvallsbo inte förstår sig på. Idén till hela epa-evenemanget uppstod tidigare i somras under […]

Plåster skördar nya dödsoffer – Bamseplåster populärast i Sundsvall

LOKALT

Fentanylplåster har skördat många liv runtom i Sverige den senaste tiden. Nu har turen kommit till Sundsvall men här är det Bamseplåstret som är populärast bland bottenskrapet. – Det är absolut bäst tryck i den sorten och dessutom enklare att få tag i, säger en erfaren plåsterjunkie. Fentanylplåster lindrar smärta hos cancerpatienter. På sistone har […]

10.000 dvärgar till Nordic Hallen i Sundsvall

NÖJE

Varje år håller småväxta människor runt om i norden ett särskilt konvent, ett konvert enbart för dvärgar. I år har oturen kommit till oss här i Sundsvall och Nordic Hallen dit det beräknas komma ca 10.000 dvärgar från Norge, Finland, Danmark och Sverige. Vi normala människor med en kroppslängd på 150cm eller mer, vilket är […]

Lämnade förälder i varm bil

LOKALT

En förälder lämnades ensam i en bil i solen vid en matbutik i Matfors vilket gjorde förbigående oroliga.


ANNONS

Mest lästa