Skaffa PLUS idag! - Bara 599:- i månaden för svartvita bilder i artiklarna   †   Sundsvall -5°C    
Sundsvall -5°C ons 12 dec 2018
2k    5   

10.000 dvärgar till Nordic Hallen i Sundsvall

NÖJE

Varje år håller småväxta människor runt om i norden ett särskilt konvent, ett konvert enbart för dvärgar. I år har oturen kommit till oss här i Sundsvall och Nordic Hallen dit det beräknas komma ca 10.000 dvärgar från Norge, Finland, Danmark och Sverige.

Vi normala människor med en kroppslängd på 150cm eller mer, vilket är kravet för att inte behöva räknas som en dvärg, kommer troligtvis stöta på någon av dessa förväxta spädbarn i vår stad. Därför uppmanas vi av både polisen och djurskyddsinstitutet att inte mata dvärgarna eller ens kommunicera med dom då de lätt blir aggressiva. Vi kommer däremot få köpa en biljett för 150:- och tävla i Dvärgkastning* som är en stor inkomstkälla för småfolket.

Vi har försökt nå arrangörerna till konventet för en kommentar men utan framgång då dvärgar i allmänhet är väldigt folkskygga.

Dvärgkastning är en scenkonst där normal- eller storväxta personer kastar personer med dvärgväxt, ibland mot en vägg klädd med kardborreband.
Aktiviteten kan betraktas som förnedrande mot kortväxta, och är förbjuden i vissa länder.

 

Styvbjörn Jonsson
Styvbjörn Jonsson
14 oktober 2011

ANNONS
  Kommentarer (5)
 ole 12 mars 2012

    vart anmäler jag mig???

steve 17 januari 2013

    Dom verkar vara en man kort.

Beväpnad sundsvallsbo 7 maj 2015

    Dvärgarna är visserligen fridlysta, men jag skulle inte tveka att skjuta om en dvärg skulle uppträda hotfullt mot mig och min familj. Det är lätt att säga att man inte behöver vara rädd för dvärgar om man bor i södra landsändan där det inte finns några. Här uppe i norr förstår vi bättre.

Hans pettersson 27 oktober 2015

    Jag har tycker att dvärgar är väldigt obehagliga djur! Hade en dvärg när jag var mindre då jag inte hade råd med någon annat husdjur och den var rolig i början men sen så spårade det ur så jag sålde den till cirkus. Men kan dock rekommendera att titta på dvärgkastningen då dem flyger så långt!

Nisse Binderfeldt 19 juni 2017

    Snövit är med på efterfesten.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Sundsvallsbladet.se
Fler häpnadsväckande nyheter

Kommunhuset tvingades utrymma långhåriga efter pulverbrev

LOKALT

Ett icke anonymt pulverbrev och ett hot riktat mot alla långhåriga.

Kassörska tog ledigt mitt i veckan – helt utan anledning

LOKALT

”Vi förstår ingenting. Hur kan man slösa bort en värdefull semesterdag på det här viset?”

Vapen, sprit, amfetamin och kokain hittad bakom Arbetsförmedlingen

LOKALT

Vapen, sprit, amfetamin och kokain hittad bakom Arbetsförmedlingen SUNDSVALL Ett stort antal vapen med tillhörande ammunition och flera tunnor sprit har hittats bakom Arbetsförmedlingen.

Hirschka huset kan tvingas rivas – flatlöss satt sig i väggarna

SEX

Hirschka huset i centrala Sundsvall kan nu tvingas rivas, bara några månader efter färdigställande av vindslägenheterna. Orsaken sägs vara en invasion av flatlöss som nu satt sig i väggarna i hela byggnaden.  – Direkt efter inflyttningarna i vindslägenheterna har rapporter om ohyra skickats in till oss. Den sexuella aktiviteten i dessa åtråvärda lägenheter har varit utom all kontroll […]

SJ säger upp samtliga lokalvårdare – en säkerhetsfråga

INRIKES

Från och med 1:a februari i år säger SJ upp alla lokalvårdare på samtliga tåg och SJ:s övriga anläggningar. – Det är delvis ekonomiskt förankrat. Vi gör självklart det här för att öka säkerheten ombord för våra passagerare, vi vill inte att Saltsjöbaden-olyckan ska hända igen. Men vi har heller inte råd att köra in […]


ANNONS

Mest lästa