Skaffa PLUS idag! - Bara 599:- i månaden för svartvita bilder i artiklarna   †   Sundsvall 8°C    
Sundsvall 8°C tor 26 apr 2018
598    2   

Sundsvalls kommun sämst i landet på att köra bil

LOKALT

En ny rikstäckande undersökning visar att Sundsvalls kommun (Timrå inräknat) har Sveriges absolut sämsta bilförare. Det har gått så långt att våra politiker har bestämt att dra in 97% av kommuninvånarnas körkort för omprov.

Sundsvallsbon vet inte hur man blinkar
Bilförare från Sundsvalls lite centralare delar utmärker sig i trafiken genom att aldrig använda sina blinkers. Det beror på att stadens s.k. ”trafikskolor” förmodligen glömde bort att lära ut vad denna märkliga spak på vänster sida om ratten faktiskt har för funktion eller så har Sundsvallsbon bara inlärningsproblem. När den väl används av denna grupp av bilförare så används den helt fel. Såklart.

Exempel: Det är lönedag. Det innebär att alla Sundsvallsbor hetskör till Systembolaget innan stängning. Du står i en korsning och väntar på att Bert, 57, ska köra förbi så du kan lämna korsningen. Bert, 57, kör oerhört långsamt (lite som en Timråbo) mot korsningen och du undrar varför i helvete du inte körde ut innan, du hade ju hunnit. Men nu är det för sent. Precis när Bert, 57, ska köra förbi och du förbereder dig att köra ut slår han på sin högra blinkers samtidigt som han svänger. Du känner dig hånad. ”Sundsvallaren” är fullbordad och du skriker några väl valda könsord och önskar livet på idioten som utförde manövern framför dina ögon.

Matforsbon ligger alltid för nära
Vi har alla haft en Matforsbo i bilen bakom oss när vi varit ute och kört. Den här gruppen av människor ligger så pass nära din bil att deras framlyktor inte ens syns i backspegeln. Det enda du ser är en rostig motorhuv och en fjunig kille med kepsen alldeles för långt upp på hjässan. Den obligatoriska grovsnusen blottas mellan Matforsbons gula tänder.

Det finns två alternativ du har i sånna här lägen:
– Det första alternativet och mest effektiva (av egen erfarenhet) är att tvärnita framför aset! Var orädd och verkligen tryck ner bromspedalen i mattan så ska du se att bilen bakom håller sig på rätt avstånd i din fortsatta färd.
– Andra alternativet är inte fullt så effektivt som första men lämpar sig till er som inte riktigt vågar bromsa in. Det går ut på att du ska spruta med spolarvätskan i ca 10-15 sekunder, överdriv gärna. Det här gör att bilen bakom dig får den mesta spolarvätskan på sin egen ruta. Eftersom personen garanterat inte har en fungerande vindrutetorkare, då besikta bilen är något främmande hos en Matforsbo, måste sänka farten p.g.a dålig sikt.

Timråbon kör för sakta
Det här är genomgående för hela kommunen men Timråbor är experter när det gäller att köra för sakta. Det kan finnas samband med bilkörningen och Timrå IK’s sega klättring i Elitseriens tabell, det går ungefär lika sakta. Man skulle kunna tro att dom föddes med en ”kör minst 10km/h under visad hastighetsbegränsning”-gen och det här är förstås väldigt frustrerande för oss riktiga bilförare. Och var försiktig när du ska köra om en Timråbo, dom har en tendens att öka farten när du ligger jämsides då dom hatar att bli omkörda.

Njurundabon vet inte hur man använder rondeller
Då har vi kommit till Njurundabor och kanske den mest irriterande gruppen av bilförare. Njurundabon saknar helt kunskap om hur en rondell ska användes och jag kan garantera att du möter minst två av dessa stackare varje dag. Ena problemet är att dom har stora svårigheter med de gigantiska pilarna vid vissa rondeller. Pekar pilen VÄNSTER registerar inte Njurundabons minimala hjärna detta utan tolkar det som ”Ja, nu ligger jag helt rätt. Jag ska ju rakt fram här fram.” vilket skapar problem för alla andra i rondellen. Helt respektlöst och idiotiskt alltså. Utöver detta så har Njurundabon även lite av Sundsvalls-syndromet i sig och klarar aldrig av att blinka i samband med rondeller.


Resultatet av en Njurundabos framfart

Kommunarbetare
Står det ”Sundsvalls Kommun” på bilen gäller allt ovan nämnda.

Relaterade artiklar: Polisen uppmanar alla att köra fortare

Styvbjörn Jonsson
Styvbjörn Jonsson
29 oktober 2011

ANNONS
  Kommentarer (2)
 sebastian 12 juni 2013

    Nu mår vi i Östersund gott!

Liquide 27 oktober 2017

    Och så heter det ju ”cirkulationsplats”, inte rondell 😉


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Sundsvallsbladet.se
Fler häpnadsväckande nyheter

Kvinna upptäckte blus instoppad under troskant efter utekväll

INRIKES

Känner sig kränkt och riktar skarp kritik mot sina vänner och hela etablissemanget.

Ny studie – män har värre förkylningar än kvinnor

INRIKES

Ett gäng forskare på Göteborgs universitet har kommit fram till att män har 10 gånger värre förkylningar än kvinnor. Myten om att män inte har lika ont och klagar mer på sina förkylningar än kvinnor är alltså spräckt. Som karl har man alla tider fått höra av kärringen att man bara klagar på sin förkylning […]

Mailade kattbild till väninna – vädjar om att få tillbaka bilden

LOKALT

Osämja över en kattbild har skapat otäck och spänd stämning mellan två bybor. Väninnorna Gunnel och Yvette pratar inte ens längre med varandra.

Kenneth åkte till Indien för att hitta sig själv – blev missnöjd

INRIKES

”När jag var i Indien insåg jag att jag egentligen är ett svin.”

Ökade förbud för barn och barnvagnar

LOKALT

Till sommaren kan det bli totalförbjud att ta med barn och barnvagnar runt motionsspår. Yngve Malmstjerna, ordförande i Sidsjö Motionssällskap, har länge yrkat på att begränsa antalet barnvagnar runt Sundsvalls motionsspår, något som snart kan träda i kraft. Yngve säger att de ständigt får in klagomål där motionärer röra sig till sidan av spåren eller […]

Mayaindian ber om ursäkt – undergången var ett skämt.

UTRIKES

Enligt Mayaindianernas egna version av julkalendern, den så kallade ”Mayakalendern”, kommer jorden att gå under i slutet av december 2012. Det har varit känt sen gammalt. Nu kliver en modig och svingammal indian fram i media och lyser nytt ljus på undergången och ber samtidigt om ursäkt. Bara ett skämt – Snacket om att jorden skulle gå […]


ANNONS

Mest lästa