Skaffa PLUS idag! - Bara 599:- i månaden för svartvita bilder i artiklarna   †   Sundsvall -4°C    
Sundsvall -4°C lördag 18 nov 2017
368    2   

Sundsvalls kommun sämst i landet på att köra bil

LOKALT

En ny rikstäckande undersökning visar att Sundsvalls kommun (Timrå inräknat) har Sveriges absolut sämsta bilförare. Det har gått så långt att våra politiker har bestämt att dra in 97% av kommuninvånarnas körkort för omprov.

Sundsvallsbon vet inte hur man blinkar
Bilförare från Sundsvalls lite centralare delar utmärker sig i trafiken genom att aldrig använda sina blinkers. Det beror på att stadens s.k. ”trafikskolor” förmodligen glömde bort att lära ut vad denna märkliga spak på vänster sida om ratten faktiskt har för funktion eller så har Sundsvallsbon bara inlärningsproblem. När den väl används av denna grupp av bilförare så används den helt fel. Såklart.

Exempel: Det är lönedag. Det innebär att alla Sundsvallsbor hetskör till Systembolaget innan stängning. Du står i en korsning och väntar på att Bert, 57, ska köra förbi så du kan lämna korsningen. Bert, 57, kör oerhört långsamt (lite som en Timråbo) mot korsningen och du undrar varför i helvete du inte körde ut innan, du hade ju hunnit. Men nu är det för sent. Precis när Bert, 57, ska köra förbi och du förbereder dig att köra ut slår han på sin högra blinkers samtidigt som han svänger. Du känner dig hånad. ”Sundsvallaren” är fullbordad och du skriker några väl valda könsord och önskar livet på idioten som utförde manövern framför dina ögon.

Matforsbon ligger alltid för nära
Vi har alla haft en Matforsbo i bilen bakom oss när vi varit ute och kört. Den här gruppen av människor ligger så pass nära din bil att deras framlyktor inte ens syns i backspegeln. Det enda du ser är en rostig motorhuv och en fjunig kille med kepsen alldeles för långt upp på hjässan. Den obligatoriska grovsnusen blottas mellan Matforsbons gula tänder.

Det finns två alternativ du har i sånna här lägen:
– Det första alternativet och mest effektiva (av egen erfarenhet) är att tvärnita framför aset! Var orädd och verkligen tryck ner bromspedalen i mattan så ska du se att bilen bakom håller sig på rätt avstånd i din fortsatta färd.
– Andra alternativet är inte fullt så effektivt som första men lämpar sig till er som inte riktigt vågar bromsa in. Det går ut på att du ska spruta med spolarvätskan i ca 10-15 sekunder, överdriv gärna. Det här gör att bilen bakom dig får den mesta spolarvätskan på sin egen ruta. Eftersom personen garanterat inte har en fungerande vindrutetorkare, då besikta bilen är något främmande hos en Matforsbo, måste sänka farten p.g.a dålig sikt.

Timråbon kör för sakta
Det här är genomgående för hela kommunen men Timråbor är experter när det gäller att köra för sakta. Det kan finnas samband med bilkörningen och Timrå IK’s sega klättring i Elitseriens tabell, det går ungefär lika sakta. Man skulle kunna tro att dom föddes med en ”kör minst 10km/h under visad hastighetsbegränsning”-gen och det här är förstås väldigt frustrerande för oss riktiga bilförare. Och var försiktig när du ska köra om en Timråbo, dom har en tendens att öka farten när du ligger jämsides då dom hatar att bli omkörda.

Njurundabon vet inte hur man använder rondeller
Då har vi kommit till Njurundabor och kanske den mest irriterande gruppen av bilförare. Njurundabon saknar helt kunskap om hur en rondell ska användes och jag kan garantera att du möter minst två av dessa stackare varje dag. Ena problemet är att dom har stora svårigheter med de gigantiska pilarna vid vissa rondeller. Pekar pilen VÄNSTER registerar inte Njurundabons minimala hjärna detta utan tolkar det som ”Ja, nu ligger jag helt rätt. Jag ska ju rakt fram här fram.” vilket skapar problem för alla andra i rondellen. Helt respektlöst och idiotiskt alltså. Utöver detta så har Njurundabon även lite av Sundsvalls-syndromet i sig och klarar aldrig av att blinka i samband med rondeller.


Resultatet av en Njurundabos framfart

Kommunarbetare
Står det ”Sundsvalls Kommun” på bilen gäller allt ovan nämnda.

Relaterade artiklar: Polisen uppmanar alla att köra fortare

Styvbjörn Jonsson
Styvbjörn Jonsson
29 oktober 2011

ANNONS
  Kommentarer (2)
 sebastian 12 juni 2013

    Nu mår vi i Östersund gott!

Liquide 27 oktober 2017

    Och så heter det ju ”cirkulationsplats”, inte rondell 😉


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Sundsvallsbladet.se
Fler häpnadsväckande nyheter

Sjuksköterskor toppar listan på yrkesgrupper som klagar mest

INRIKES

Sjuksköterskor är den yrkesgrupp som klagar allra mest visar en ny undersökning. Klagomålen är dessutom helt grundlösa. – Har man valt att utbilda sig till sjuksköterska så bör man ha i åtanke att det är ett krävande jobb. Ska man klaga på löner och sin arbetssituation hela tiden bör man välja ett annat yrke. Lägg […]

Flickvän blev utan mys efter sex – religionen hindrade pojkvännen

SEX

Samlaget tog ett abrupt slut efter pojkvännens slutsats.

Indal och Liden blir äntligen förenade

LOKALT

Efter decennier av oklarheter ska äntligen Indal och Liden få bära samma namn. I många år har folk utomsocknes varit oklara vad som egentligen gällt angående Indal/Liden och levt i en stor förvirring och ovisshet om orternas samhörighet. Folk har länge trott att Indal och Liden varit samma ort fast med två namn. Nu har det […]

”Vägpiraterna lurade av oss våra barnbarn, det var förkastligt”

INRIKES

Se upp! Nu har vägpiraterna kommit till Västernorrland. Oförskämdare, listigare och fräckare än någonsin så låt er inte luras. Pensionärerna Bo och Ann Ahl’s bilresa till Torneträsk tillsammans med sina barnbarn fick ett abrupt avbrott i Njurunda. – Ut i vägen kommer en man och viftar med händerna. Han sträcker sig in genom bilfönstret, gråter ohejdat och säger […]

EU förbjuder tatueringar med tribals inför Beach 2013

INRIKES

Sommaren är räddad och det ser ut att bli den bästa sedan tidigt 90-tal. EU har nyligen infört ett förbud mot tatueringar med s.k. ”tribals” vilket gör att dessa människor/fän inte under några omständigheter får exponera sina anskrämliga huddekorationer på stranden eller vid den lokala poolen. Förbudet sträcker sig mellan maj och september 2013 när […]

Plåster skördar nya dödsoffer – Bamseplåster populärast i Sundsvall

LOKALT

Fentanylplåster har skördat många liv runtom i Sverige den senaste tiden. Nu har turen kommit till Sundsvall men här är det Bamseplåstret som är populärast bland bottenskrapet. – Det är absolut bäst tryck i den sorten och dessutom enklare att få tag i, säger en erfaren plåsterjunkie. Fentanylplåster lindrar smärta hos cancerpatienter. På sistone har […]


ANNONS

Mest lästa