Därför tatuerar sig fler laktosintoleranta

 HÄLSA  Fler och fler väljer att skaffa så kallade ”Medical Alert”-tatueringar. Det går ut på att man vill påvisa omgivningen sin sjukdom för att underlätta vid eventuella akuta situationer. Nu har trenden kommit till Sverige.

Runt om i världen är diabetiker största gruppen användare av dessa tatueringar men i Sverige är det laktosintoleranta som ligger i topp.

Birgitta, 54, är en av dom
– Jag valde att göra min ”laktosintolerant”-tatuering eftersom jag lidit av sjukdomen länge nu, 23 år för att vara exakt. Vill jag njuta av en Irish Coffee när magen börjar bubbla och jag råkar släppa väder så höjer jag stolt min hand med knuten näve. Då ser omgivningen direkt vad det beror på. Nu slipper jag skämmas. Jag kan stå upp för min laktosintolerans bättre nu och rekommenderar alla ”bubblare” att också skaffa tatueringen, säger en lyrisk Birgitta när hon visar upp sin nya gadd. Bubblorna symboliserar en orolig mage.

bubblis

Trenden är här för att stanna och en nystartad kampanj har dykt upp på Facebook under namnet ”Fuck Laktosintolerans”.

19 juli 2015
Styvbjörn Jonsson

Kommentarer (1)

  1. ham börjesson 16 september 2015

    Magens fantastiska ljud som laktosintolerant!
    Antagligens facebooks bästa sida.

    https://www.facebook.com/groups/499137983588559/?fref=tsKommentera

CAPTCHA (spam-skydd) * *

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK5 MEST LÄSTA NYHETER

ANNONS