Nordingra

Kommunen tar hjälp av Nordingrå för att säkra titeln som Norrlands Huvudstad

 SUNDSVALL  Sundsvalls kommun har ansträngt sig hejdlöst senaste åren med att marknadsföra staden som ”Norrlands huvudstad”. Under tiden har Sundsvallsborna stått vid sidan av med skämskuddar och tyckt allt varit oerhört patetiskt och löjligt. Nu har Gävle gått om Sundsvall i invånarantal vilket gjort att man riskerar förlora sin fåniga titel som huvudstaden i Norr.

För att undvika att detta har man nu tagit hjälp av Nordingrå och dess N30-riktlinjer för att öka fortplantningen.

Anammar Nordingrå’s strategi
Sundsvalls politiker har tagit del av Nordingrås handlingsplan och kommer applicera tredje och fjärde av N30-riktlinjerna:

1. Arbeta mot att skapa jobbtillfällen
2. Arbeta mot att utveckla en växande turistnäring
3. Förbättra förutsättningarna för en ökad fortplantningsförmåga
4. Minska befolkningens utgifter genom en generös gemenskap

För att arbeta mot en maximerad fortplantning kommer man genomföra kalkyleringar på när kvinnorna i Sundsvall är som mest fertila. Det kommer således att maximera antalet lyckade befruktningar. Genom att ständigt låta varje fertil kvinna (mellan 5 och 20 år) producera barn kommer man kunna maximera befolkningsökningen och förhoppningsvis gå om Gävle inom kort och därmed säkra titeln.

I Nordingrå kom proceduren att bli något extrem då kvinnorna redan vid 20 års ålder, inte längre ansågs vara ”pök-bara” som de då kallades. Man eldade då kvinnorna för att göra plats för nya.
    Ett antal etiska frågeställningar uppstod när befolkningen börjat ”pöka” Nordingrås kreatur, så som kossor och getter. Detta är något som prästraskapet strängeligen tagit avstånd ifrån. 
       Fenomenet pågår fortfarande och varje år uppskattas 2-300 kreatur utsättas för övergrepp.

Idag är befolkningsökningen i Nordingrå bland de största i världen näst efter Indien vilket Sundsvalls kommun nu också strävar efter.

Här går det att läsa mer om Nordingrås strategi: Wikipedia

21 april 2014
Styvbjörn Jonsson

Kommentarer (1)

  1. Snälle farbror Bosse 27 mars 2015

    Jag tycker att man varit väldigt oansvarig när man satt dessa åldersgränser (varje fertil kvinna mellan 5 och 20 år). Man har ju helt struntat i att sätta moget avvägda åldersgränser för korna och getterna. Finns det ingen känsla för ansvar hos våra folkvalda? Vart är samhället på väg?Kommentera

CAPTCHA (spam-skydd) * *

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK5 MEST LÄSTA NYHETER

ANNONS