lajvareHAHA

Lajvare bytte bort sina barn mot häst – trodde det ingick i rollspelet

 SUNDVALL  Det var under helgens lajvspel på Norra Berget som en kvinna, av misstag, råkade byta bort sina två söner mot en häst. Kvinnan, som kommer från Sörböle, trodde det ingick i lajvet men så var inte fallet och nu söker kvinnan febrilt efter sina försvunna barn. Och hästens riktiga ägare.

Kallblodig Dark Lord level 80
– Såhär i efterhand känner jag mig ganska dum såklart. Allt gick så fort. Men samtidigt var det ett väldigt bra byte för mig då mina söner spelade afrikanska slavar och hästen skulle vara en kallblodig Dark Lord level 80 med höga Enhancement- och Restoration-points. Den skulle även vara mountad med ett Green Aura Glow premium-paket. Men nu står jag här med en värdelös hästjävel och inga barn. Jag vill återförenas med mina söner så fort som möjligt. Men först ska jag planera inför nästa lajvspel nästa helg.

Har du sett något? Hör inte av dig till oss i så fall.

FAKTARUTA
Lajv blir allt mer populärt i Sverige och är ett sorts levande rollspel, en slags teaterliknande hobbyverksamhet som utövas av väldigt speciella och säregna människor. I levande rollspel försöker varje deltagare åskådliggöra en påhittad person, kallad rollperson, roll eller figur, i tal och uppförande.
avatar
11 november 2013
Styvbjörn Jonsson

Kommentarer (93)

 1. Tony ångdal 12 februari 2014

  Hur funtade är vissa människor här? Artikeln är oseriöst skriven, utgår man hur den är skriven så kan den inte vara mer än oseriös.

  Men man har ju glömt bort att människor ser allvarligt på allt som står i tidningar, efterblivna människor.

 2. Stig-Björn 12 februari 2014

  Lasse Lasse liten – korkad den som korkad sa.
  Du måste försöka sätta dig in i hennes situation. Barn kostar pengar och har väldigt klena ryggar jämfört med en häst. Vill man ta sig framåt här i livet bör man självklart byta till sig ett bättre fortskaffningsmedel än två små gnälliga ungar!

 3. Noctera 12 februari 2014

  Lajv – vilket trams. Jag skulle aldrig byta bort mina barn mot något i hela världen. Jag är utövande satanist och offrade min katt, mina 4 tuppar, 3 getter samt min förstfödda dotter till Satan. Däremot har jag aldrig offrat en häst. Det får bli vid nästa offer. Kanske blir så mycket blod att jag kan bada i det också. Blodet från getterna räckte ju endast till ett torftigt fotbad. Skinnet från min förstfödda dotter blev dock ett utmärkt fodral till min iPad!

 4. Fredrik S 12 februari 2014

  Jag bettar att ungarna sade ”skår” och hajfajvade på vägen bort från sin krejsade mamma och drog långt långt bort från lajven.

 5. Trång Ångest 12 februari 2014

  Hon kommer från Sörböle. Say no more.

 6. Fransyska 12 februari 2014

  Detta var inte ett piss roligt. Dålig känsla för nyanser i texten för att det ska bli humor. Dåliga detaljval i storyn. Osmakligt. Dålig skribent.

 7. ass-violatior 12 februari 2014

  Detta måste vara skitsnack
  ingen som kan konfirmera?

 8. Rumpnisse 12 februari 2014

  Ehhh. . . . är det en tjej på bilden 0.o

 9. Kalle 12 februari 2014

  Känner igen mig , bytade bort 2 av mina barn mot en häst med, bästa dealen så länge . Men nu efter ett par månader måste jag byta bort frugan med mot ett lass hö med lite gräs också efter som hästen måste äta . Har ju inget val eftersom hästen är mer värd än frugan som är den största utgiften egentligen

 10. Deamonlord666 12 februari 2014

  Jag undrar vilket lajv hon skall på härnäst? Funderar på att åka dit. Sitter själv på två ungar som jag tröttnat rejält på och är sugen på häst. Kanske kan hon byta med mig?

  Om någon annan är sugen så fråga efter Demonprins Angrimmer af Mordor på nästa lajv.

 11. Johannes 12 februari 2014

  Du måste vara en präst minst level 12 för att få konfirmera.

 12. Doris 12 februari 2014

  Bytt är bytt och kommer aldrig tillbaka. Jag vill nu träda fram och berätta att det var jag som fick barnen. Har varit med i flera adoptionsprocesser men inte blivit godkänd, så detta var en bra alternativlösning tycker jag. Hoppas nu bli lämnad ifred så att jag och grabbarna kan lära känna varandra

 13. Pudel van Husen 12 februari 2014

  Själv var jag en gång med om något liknande – det var på köpenhamns zoo. Jag bytte bort en inavlad giraffkalv mot en hel PR-avdelning – vilket kap.

 14. Mortha 12 februari 2014

  Hva???? Bytte bort ungene mot en HEST??? I Norge har vi faktisk lover mot slikt!!!
  Vi kan bytte bort avkommet i det meste, men ikke mot levende dyr!!
  Min yngste byttet jeg bort mot en battle axe med fine ornamenter i ekte sølv! Et bytte jeg er meget fornøyd med den dag i dag :-)

 15. Pudel van Husen 12 februari 2014

  Mortha: Typisk norskt att tro att vi svenskar är barbarer. Givetvis får man inte byta mot levande djur – endast slaktdjur (som s.a.s är dödsdömda) – såsom häst, giraff, delfin eller sälunge.

  För brödrafolkens ve!

 16. Torvald Viking 12 februari 2014

  Hur funtade är folk????

  Fattar ni inte att man har familjer som lag i ett spel?? Pjäserna är levande mäniskor.

  Och till er som inte förstår spelet, fortsätt med erat yatzy eller fia med knuff på matbordet.
  För det har man altid gjort.

  Torvald Viking

 17. solvei 12 februari 2014

  tur dom har 1+tre spam skyddet så inte vem som helst osmart sucker kan kommentera. :)

 18. Arcra 12 februari 2014

  Är det bara jag som reagerar på fasen.

  ”Jag vill återförenas med mina söner så fort som möjligt. Men först ska jag planera inför nästa lajvspel nästa helg.”

  Hur tänkte hon där?

 19. Smegma John 12 februari 2014

  Jag onanerar till detta

 20. Nils 12 februari 2014

  Jag saknar min häst.

 21. Fjodor Stolpskott 12 februari 2014

  Faen! Vilket lyllo, själv byte jag bort min dotter mot en igelkott lvl 39 med the twin blades of Azzinoth men det gjorde så förbannat ont att rida på den :(

 22. Böne Mur 12 februari 2014

  Jag tycker synd om mamman, hon saknar ju nitar helt på armlädret!

 23. Lotta Dinamint 12 februari 2014

  Sverige borde förbjudas!

 24. Hercules 12 februari 2014

  Hoppas på LVU!!!
  Var mamman Xena the warrior princess? :-)

 25. Anti 12 februari 2014

  Sjuk företeelse, håll Ér till verkligheten, men de klarar Ni väl inte av barnrumpor !!

 26. Bortbyting 12 februari 2014

  Önskar jag hunnit före ungarna.. Dom bytte bort mig mot en brödkaka, brödkakan tjötade tydligen inte lika mycket..

 27. Osmart 12 februari 2014

  Haha, insåg inte att det var skämt förens sista raden i stort sett. Men inser att jag inte är osmartast här ändå! ;)

 28. Povel Svammel 13 februari 2014

  Mitt hembiträde Anna, min trogna lilla skatt,
  förlora jag i poker till Stig Järrel i förrgår natt!

  Önskar det hade varit barnen istället.

  hälsar
  Povel

 29. Greger Gotthard Hallvante 13 februari 2014

  Ursäkta, men jag tror bestämt att det är heastens verk allt detta ofog. Det råder enligt mig inga tvivel om att dvärgarna är med i spelet.

 30. Hingst Borg 13 februari 2014

  Dålig deal. Dina barn var skit :(

  Jag vill ha tillbaka min häst

  GE MIG MIN HÄST

 31. Pang i kalufsen 13 februari 2014

  vilket pucko som byter bort sin häst mot ett par kids

 32. Brunte 13 februari 2014

  Var noga med att göra bakgrundskollen på Pålle. Det var inte länge sedan vi hade kontaminerat hästkött i våra frysar…

 33. Barney 13 februari 2014

  https://www.youtube.com/watch?v=YpuRcmPnSTM

 34. Heest 16 februari 2014

  Hmm en häst med GAG-paket? vad är det för slags lajv riktigt?

 35. dagny l.norén 4 mars 2014

  Jag är barnes mormor,och jag måste säga att min dotter gjorde ett kap.
  Önskar att det fanns såna möjligheter när jag var ung,då hade man kanske fått ett drägligt liv

 36. Lisa 18 mars 2014

  hahhahahahahahahahaahaahahahah

 37. Lena Nyberg 20 mars 2014

  Det roligaste är ju att läsa kommentarerna från dom som tror på detta :-) Måste vara totalt humorbefriade typer.

 38. lol 30 december 2014

  Hände mig också, fast jag bytte bort mina pungkulor mot dorans blade…

 39. Jan 3 januari 2015

  Det finnes faktisk ikke ord på dumskapen. Gratulere.

 40. LajvarGurra87 10 januari 2015

  Det är alltid tråkigt när sådana här saker händer. Och det är lätt att dra alla lajvare över en kant. Typ ”ansvarslösa”, ”våldsmakare” eller ”lurendräjare”. Jag kan i ärlighetens namn inte själv minns hur många dolkar och hylsor jag har blivit bedragen på…
  Ibland går rollspelet helt enkelt över styr, och det kan ta ett par dagar att komma ur karaktär.
  Jag hoppas innerligt att hon inte gör om detta misstaget om hon har några barn kvar…
  Men själv hur ledsen både jag och pappa blev när morfars slida spelades bort på dobbel.

 41. ronnie renberg 4 februari 2015

  asså seriöst vaafan är det här råkade bytta bort min mormor mot en stav seriös om ni träffar granylover i ett laj spel kan ni vill maila mig lajvarnaslajv”hotmail.com

 42. Greve Grusgång 14 februari 2015

  Jag sålde min själ till djävulen men fick väl egentligen ingenting, men det var ju förstås inte i ett lajv utan under den riktiga medeltiden…

 43. Conny Påse 14 februari 2015

  Skönt att det pratas om lajv och dess baksidor. Jag har slutat efter många tråkigheter. Droppen var på Doom in heck i Trosa. Jag spelade Arym Halifax mag/wiz ranger och träffade Sexy Sadie dark elf och vi fick till det på natten. På morgonen hette Sadie aPer, var 37 år och sotare.Kommentera

CAPTCHA (spam-skydd) * *

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK5 MEST LÄSTA NYHETER

VÄDER

klart.se


ANNONS