Kryptovalutor har de senaste åren blivit omåttligt populära, inte minst bitcoin och Ether som ser ut att bli framtidens valutor. Investera i de kryptovalutor där långsiktiga mål ligger bakom framgången. Kom ihåg att inte handla kryptovalutor på platser med offentlig Wi-Fi och undvika plattformar med överdrivna löften.

Kryptovalutor har på några vuxit fram som en alternativ valuta som kan användas över hela världen. Vissa förutsäger att kryptovalutor så småningom kommer att ersätta valutor som dollarn och euron. De största kryptovalutorna på marknaden är:

  • Bitcoin
  • Ether
  • Binance Coin
  • Ripple
  • Litecoin

Investera i kryptovalutor

Marknaden för kryptovalutor har på några år ökat explosionsartat. När bitcoin introducerades 2009 kostade en bitcoin i princip 0 kronor och det tog två år innan priset steg till en dollar. Denna kryptovaluta ansågs från början mest som ett intressant fenomen med framtida potential och inte som en klok investering. Dåvarande experter kunde inte ha mycket mer fel! Åren har gått och numera finns det hundratals kryptovalutor att investera i och intresset har aldrig varit större. Bitcoin anses vara en standardvaluta inom kryptovalutor som är värd över 400 000 kronor styck. Sedan 2012 kan du till och med växla bitcoin hos BTCX.se.

En annan spännande kryptovaluta är Ether som har mångdubblats i värde det senaste året. Se till att besöka BTCX.se som är ett av de största kryptoföretagen i den nordiska regionen för att se hur Ethereum kurs går. Där får du veta all matnyttig information om varför det är smart att investera i Ethereum.

Ethereum är ett globalt peer-to-peer nätverk som utvecklare kan köra sin applikationer på utan inblandning från tredje part. Ether är kryptovalutan som används som betalning till de som erbjuder sin datorkraft till denna decentraliserade plattform. Långsiktiga målet med Ethereum är att bli en oberoende global plattform där människor kan köra sina applikationer på. Nyckeln är att göra investeringar där det finns framtida tillväxtpotential och långsiktiga mål.

Gör inte detta

Det finns några enkla tumregler du bör följa när du börjar investera i kryptovalutor. Först och främst är det viktigt att kontrollera plattformen där du handlar med kryptovalutor. Om du blir lovad guld och gröna skogar kan det vara ett varningstecken. Du bör absolut inte handla med kryptovalutor på en plats med offentlig Wi-Fi eftersom brottslingar kan snappa upp din transaktionsinformation där. Att handla hemma via ditt eget nätverk är mycket säkrare.