Med mer kontroll över ditt eget liv skapar du dig många vinster. Egenföretagare är kända för att jobba hårt, men som frilans jobbar du även åt dig själv, och har stor frihet att påverkar arbetstiden.

Att vara sin egen chef har lika många fördelar som utmaningar. Vad vill du bli frilans inom? Du behöver inte ha någon klar affärsplan för att starta eget. Det räcker utmärkt med att du provar dig fram och ser om din hobby är lönsam eller om du kan erbjuda tjänster som t.ex. städning, handla mat eller andra praktiska göromål.

Det går att vara företagare utan krångel

Många värjer sig för att bli frilansare, och sin egen chef, eftersom de administrativa delarna som förknippas med företagande känns skrämmande. Det är nya tider och alla kan starta sin egen verksamhet utan att sköta bokföringen eller faktureringen själva. Gör det enkelt för dig och fakturera utan företag hos Cool Company så får du smidig och effektiv hjälp med fakturering och kan koncentrera dig på att bygga upp din frilansverksamhet och, inte minst, få total kontroll över din
pension.

Missa inte chansen

Du kan kombinera din frilansverksamhet med en fast tjänst, men har friheten att kunna reducera dina anställning när ditt eget företag börjar lyfta och ge dig en inkomst. Det är oftast svårt att veta vilket timpris man ska ta för en specifik tjänst, och därför ska du förhöra dig i den bransch där du vill etablera dig. Erbjuder du skrivtjänster finns det bra riktlinjer att referera till. Alla frilansare har ett eget ansvar när det gäller att vara försäkrad. Susanne Fagerberg poängterar:

– Jag vill verkligen lyfta fram att det inte är någon skillnad på försäkringsbehovet beroende på vilken företagsform man har eller i vilken bransch man verkar.