Alla generationer har olika drömjobb. För femtio år sedan var det vanligt att unga ville bli brandmän och prinsessor, senare ville alla bli modeller och hårfrisörer och idag är det vanligt att drömma om en karriär som komiker och influencer.

Är du just en person som skulle vilja bli framgångsrik influencer med komisk inriktning finns det vissa saker som kan hjälpa dig en bra bit på vägen. Du kan till exempel se till att ha en känd mamma och/eller vara med i en dokusåpa med din familj, eller varför inte skriva om Mello-texter och lägga ut på Youtube? Bli en berömd skådis eller modell och satsa sedan på din nya karriär! Nej, allvarligt talat så krävs det envishet, driftighet och en massa skinn på näsan för att lyckas, men också en del professionell hjälp som exempelvis om du vill ha hjälp med filmproduktion eller sätta igång en podcast.

Därför är produktionen viktig

Beauty,Blogger,Woman,Filming,,Advertising,App,On,Camera,,Holding,Smartphone.Om du tittar på listor över Sveriges största influencers kommer du se att de alla har det gemensamt att de lägger ner mycket tid på att skriva inlägg, ta bilder och skapa videor. Vill du leva på det här är det ett heltidsjobb och som komiker är det extra viktigt att hela tiden vara aktuell, innovativ och unik. Visst kan du spela in egna videoklipp med mobilen men för att verkligen synas och höras kan ett produktionsbolag hjälpa dig på flera sätt, till exempel:

  • Hög kvalitet på bild och ljud
  • Snygg och vältajmad klippning
  • Bra tips och råd

Idag sadlar folk om som aldrig förr i Sverige. Medan de flesta byter jobb till något nytt men praktiskt, till exempel från kontorsråtta till lärare eller från lärare till rörmokare, krävs det massor av egen kreativitet för att lyckas som influencer och komiker. En sak som många aspirerande komiker tycks glömma bort ibland är att du faktiskt måste vara rolig! Komedi anses ofta vara bland det svåraste som finns eftersom just humor är så personligt. Det finns komiker som köper skämt men i långa loppet är det du och din personlighet som gäller. Också mod är viktigt! Vågar du vara utlämnande och ärlig? Genom att jobba hårt och visa vad du går för kan ett produktionsbolag gå med på att öppna många dörrar för dig, men det krävs att du är ihärdig och nytänkande.